Ana SayfaHaberlerGündemKöpek yasası için Meclis’te pazar mesaisi: Halka kapatıldı, Meclis TV yayını yok,...

Köpek yasası için Meclis’te pazar mesaisi: Halka kapatıldı, Meclis TV yayını yok, dışarıda miting var

Sokak köpeklerine ötanaziyi içeren kanun teklifi bugün saat 14.00’te TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak. Meclis’in çalışacağı 29 Temmuz’a kadar Meclis’e ziyaretçi alınmayacak. Pazar günü olması nedeniyle Genel Kurul görüşmeleri TV’de yayınlanmayacak. Aynı saatlerde Ankara’da yasayı protesto mitingi var. İstanbul Kadıköy’de de dün büyük kalabalık toplandı, yasayı protesto etti.

Sahipsiz sokak köpeklerinin öldürülmesini de içerdiği için tartışmalara neden olan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ndaDeğişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, üç gün süren görüşmelerin ardından 23 Temmuz’da TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edilmişti.

Kanun teklifi bugün saat 14.00’te TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak.

Meclis’in çalışacağı 26-29 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçi yasağı getirildi. Ayrıca Pazargünü olması nedeniyle TBMM TV Genel Kurul görüşmelerini yayınlamayacak.

Yasağın, komisyon görüşmelerinde yaşanan tartışma ve eylemlerin ardından hayvan hakları savuncuları ve STK’ların olası protestolarını önlemek için alındığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te yasayı protesto edenleri “Milletvekiline, hem de Yüce Meclis çatısı altında katil diye bağıran da, onu oraya getirip o cesareti veren de, bütün millete karşı saygısızlık yapmıştır, edepsizlik yapmıştır. Biz, bu densizliğe, bu edepsizliğe, bu şımarıklığa pabuç bırakacak, boyun eğecek bir grup değiliz” sözleriyle hedef almıştı.

Kanun teklifine karşı, hayvan hakları savunucularının eylemleri de sürüyor.

Bugün Ankara’da Meclis’te yasanın görüşülmeye başlandığı saat 14.00’de miting var. 

Dün İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’ndaki mitingde ise büyük bir kalabalık toplandı. 

Mitingde konuşan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Umut Yıldız, “Biz azınlık değiliz, 3-5 troll hesap değiliz. Biz halkız, hayvanseveriz. Bizler hayvanları sizlere vermeyeceğiz, ölüme göndermeyeceğiz. Bizler burada olduğumuz sürece sanmayın ki ‘Ölüm kamplarına hapsederiz’… 20 yıldır yasayı nerede uyguladınız? Küreklerle öldürdünüz, çamaşır suyu verdiniz, yerlerde sürüklediniz. Daha ne kadar hayvanlar zulmedeceksiniz? Nefret politikaları üretip ‘Sokakta kedi köpek olmaz’ diyerek martılara kadar varacak şekilde canları öldürmeye yönelik hedef haline getirdiniz” dedi.

- Advertisment -