Ana SayfaHaberlerDünyaKoronavirüs dinlemedi, Tahran-İstanbul en işlek 9’uncu uçuş hattı oldu

Koronavirüs dinlemedi, Tahran-İstanbul en işlek 9’uncu uçuş hattı oldu

OAG’ın kasım ayı raporuna göre koronavirüs sonrası dünyadaki işlek uçuş hatları listesi tamamen değişti. Koltuk kapasitesi bakımından en işlek uluslararası hatlar listesinin zirvesinde Kahire-Cidde var. Dokuzuncu sıradaki en işlek hat koronavirüste rekorlar kıran Tahran ile İstanbul Havalimanı hattı. Kasım ayında Tahran’dan İstanbul’da 90 bin yolcu geldi.

İngiltere merkezli uçuş bilgilerini toplayan OAG’ın (Official Aviation Guide of the Airways) Kasım ayı raporu koronavirüsle dünyanın en işlek  havayolu hatlarındaki değişimi ortaya koydu.

Havayolu101.com sitesinden Abdullah Nergiz’in haberine göre arz edilen koltuk kapasitesi bakımından en işlek uluslararası hat Kahire – Cidde hattı. Onu, Orlando – San Juan ve Dubai – Londra Heathrow hatları takip ediyor.

 Listenin 9’uncu sırasında Tahran- İstanbul Havalimanı hattı var.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:en-islek-10-dis-international-hat_kasim-2020-300x167.jpg
Dünyanın En İşlek İlk 10 Dış Hattı (Kasım 2020)

Tahran İmam Humeyni Havalimanı – İstanbul İGA Havalimanı hattı, arz edilen 90.120 koltuk kapasitesiyle sıralamada kendisine yer bulmuş. (OAG’nin tablosunda yanlış bir biçimde Atatürk Havalimanı ifadesi kullanılmış)

Covid-19 vaka ve ölüm sayılarında neredeyse her gün yeni bir rekor kıran İran’la İstanbul arasında bu kadar çok kapasite sunuluyor olması ayrı bir tartışma konusu.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:en-islek-10-ic-domestic-hat_kasim-2020-300x164.jpg
Dünyanın En İşlek İlk 10 İç Hattı (Kasım 2020)

Dünyanın en işlek iç hatlarında ise zirvede her zamanki gibi Güney Kore’nin Seul Gimpo ve Jeju havalimanları bulunuyor.

İkinci sırada Vietnam’dan Hanoi – Ho Chi Minh ve üçüncü sırada da Çin’den Pekin – Şanghay Hongqiao hatları bulunuyor. İç hatlardaki en işlek ilk 10 hattın tamamının başta Çin (4) ve Japonya (4) olmak üzere Asya’da yer aldığını da gözden kaçırmayalım.

Not: Raporda kullanılan koltuk sayısı verisi, gidiş/dönüş tüm seferleri kapsamaktadır. Söz konusu rapor, Kasımın ilk haftasında çekilmiştir. Koltuk sayısı, taşınan yolcu sayısı anlamına gelmemektedir. Yolcu sayısı, uçakların doluluk oranına göre değişmektedir.

- Advertisment -