Ana SayfaHaberlerDünyaKraliçe’nin eşine yalnız vedası

Kraliçe’nin eşine yalnız vedası

99 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip için Windsor Kalesi’ndeki St George Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Pandemi kuralları nedeniyle sadece yakın aile üyelerinden 30 kişinin katıldığı cenaze töreninde Kraliçe de kilisede yalnız oturdu.

9 Nisan Cuma günü Windsor Kalesi’nde 99 yaşındayken hayatını kaybeden Prens Philip için  St. George Şapeli’nde bir cenaze töreni düzenlendi.

Prens Philip’in tasarımına yardımcı olduğu yeşil renkli Land Rover, naaşı almak üzere Windsor Kalesi’ne geldi. Philip’in tabutu, tasarımına yardımcı olduğu yeşil renkli Land Rover’a yerleştirildi. Cenaze töreninin yapılacağı St. George Şapeli’ne doğru ilerleyen araca Cenaze Alayı eşlik ederken, Kraliyet ailesinin üyeleri de cenaze aracının ardından yürüyüşe geçti.

Bu sırada Kraliçe II. Elizabeth de 73 yıllık eşinin cenazesine katılmak için Windsor Kalesi’nden ayrıldı. Kraliçe, Prens Philip’in ölümünün ardından ilk kez kamuoyunun önüne çıkmış oldu. Aracın ilerlemesi  esnasında aynı anda top atışları gerçekleştirilirken, çanlar çalındı.

Cenaze aracının törenin yapılacağı St. George Şapeli’ne ulaşmasının ardından Prens Philip için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Prens Philip’in naaşı Kraliyet lahitine konuldu ve Kraliyet üyeleri 50 dakikalık ayin için yerlerini aldı. Korona virüs kısıtlamaları nedeniyle cenaze ayini Kraliçe II. Elizabeth, 4 çocuğu ve 8 torunu da dahil olmak üzere sınırlı katılım ile gerçekleştirildi.

Windsor Başpapazı David Conner, “Bugün burada, Edinburgh Dükü Prens Philip’in ruhunu Tanrı’ya teslim etmek için St. George Şapeli’ndeyiz” diyerek Prens Philip’in uzun yaşamının bir lütuf olduğunu hatırladıklarını söyledi.

Conner, “Kraliçemize sarsılmaz sadakatinden, İngiliz halkına ve İngiliz Milletler Topluluğu’na hizmetinden, cesaretinden, metanetinden ve inancından ilham aldık” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -