Ana SayfaANALİZLERKULİS HABER - ‘Kopya konuşma’ skandalı İletişim Başkanlığı’na yaradı

KULİS HABER – ‘Kopya konuşma’ skandalı İletişim Başkanlığı’na yaradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bizim Yunus" yılı açılış töreni'nde yaptığı konuşmanın, 2017 yılında Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde yaptığı konuşma metninin bire bir aynısı olması sosyal medyada gündem oldu. Kulislere yansıyan bilgiye göre, bu gelişmenin ardından Erdoğan’ın konuşma metinlerini yazan ekibin Fahrettin Altun’a bağlanmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Bizim Yunus Yılı etkinliğinin açılış konuşmasında “Sosyal medya dili, gençlerimiz arasında yeterli bir yazı diline, iletişim diline dönüşüyor” dedi ve “dili yozlaştıran yabancı kelimelerin, sosyal medyadaki yozlaşma ile kolayca hayatımıza girdiğini” belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sosyal medyada gündem oldu.

Fakat bunun nedeni, sosyal medya kullanıcılarının, Erdoğan’ın kendi mecralarına yönelik bu sözlerinden rahatsızlık duymaları değildi. Nedeni, Erdoğan’ın konuşmasının kelimesi kelimesine 2017 yılında, dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından da yapılmış olmasıydı.

Hata Fahrettin Altun’a yaradı

Kulislere yansıyan bilgilere göre, bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını hazırlayan ekip, Fahrettin Altun başkanlığındaki İletişim Başkanlığı’na bağlandı.

https://twitter.com/nibenka/status/1361973816713506816

- Advertisment -