Ana SayfaHaberler“Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum"

“Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’da Elmadağ’da muhtarlarla katıldığı bir toplantıda sorulan “Bazıları ‘Kürdistan’ diyor, bundan rahatsız oluyor musunuz?” sorusuna cevap verdi: “Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum. Benim ağzımdan hiç bugüne kadar böyle bir şey duydunuz mu?”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Çarşamba günü (22 Aralık) Ankara Elmadağ’da muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu.

Milliyet’ten Mehtap Özdemir’in haberine göre, Kılıçdaroğlu “Bazıları ‘Kürdistan’ diyor, bundan rahatsız oluyor musunuz?“  sorusuna  “Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum. Benim ağzımdan hiç bugüne kadar böyle bir şey duydunuz mu?” diye karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu, “HDP’ye ne diyorsunuz? İttifakta mı?” soruları üzerine de şunları söyledi:

“HDP ittifakta değil, bir işbirliği içinde de değiliz. Ama biz herkesle olduğu gibi HDP ile de görüşüyoruz. 6.5 milyon oy almış bir parti. Meclis’te başkanvekili var, milletvekilleri var, HDP’li Meclis Başkanvekili’nden söz istiyoruz, AK Parti de istiyor. PKK ile HDP’yi ayırmak lazım.”

Kılıçdaroğlu, “PKK’ya destek oluyor musunuz?” sorusuna da “Ne zaman, nerede, nasıl olmuşum, buna nasıl inanıyorsunuz? Terör örgütünün saldırdığı adam benim. Nasıl inanıyorsunuz buna, bunu da anlamıyorum” karşılığını verdi.

- Advertisment -