Ana SayfaHaberler"Kuzey Irak'taki operasyon bölgemiz coğrafi ve iklim şartları bakımından gerçekten çok zor...

“Kuzey Irak’taki operasyon bölgemiz coğrafi ve iklim şartları bakımından gerçekten çok zor bir yer”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 askerin hayatını kaybettiği Kuzey Irak'taki operasyon bölgesiyle ilgili konuştu: "Kuzey Irak'taki operasyon bölgemiz coğrafi ve iklim şartları bakımından gerçekten çok zor bir yer", "Bu yerler öylesine zor şartlara sahip ki kalıcı üs bölgelerini hemen kurmak ve gelişmiş güvenlik sistemlerini çalışır hale getirmek mümkün olmuyor. Ama durmuyoruz..." MSB ise olayla ilgili idari tahkikat ve inceleme başlatıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de muhtarlar ile yaptığı toplantıda konuştu.

Erdoğan, 12 askerin hayatını kaybettiği Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Operasyonu ile ilgili şunları söyledi:

“12 şehidimiz oldu, 3 gün içinde 59 teröristi gömdük”

“Düşmanlarımız son 40 yıldır PKK ve uzantıları eliyle aynı sinsi ve hain emelin peşinde koşuyor. Amaç bunu topraklarımızdan kazıyıp atmaktır. Bugüne kadar emellerine ulaşamadılar ama asla da vazgeçmediler. Biz de son 21 yıldır bu coğrafyada yaşamanın bedelini neredeyse her gün ödedik ve ödüyoruz. Asıl mesele ülke içinde birilerinin hala Türkiye’nin bölgesinde neye tekabül ettiğinin farkına varamamış olmasıdır. Dış politikadan terörle mücadeleye kadar her konuda bu çarpıklığın tezahürleri ile karşılaşıyoruz. Devletimizin üniter yapısını korumak milli bekamızın teminatı olan tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet ilkesini gözetmek bizim kırmızı çizgimizdir. Bunların yıpratılmasına fırsat veremeyiz.”

“Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Dünyaki risk ve tehditlerin hiçbirine prim vermedik. Güvenlik ikliminin bozulduğu bir dönemde Türkiye yakın tarihinde önemli terörle mücadele harekatlarını gerçekleştirmiştir. Sınırlarımız ötesindeki operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Teröristlerin vatan topraklarını o necis ayaklarıyla kirletmesine müsaade etmiyoruz. Teröristleri inlerinde imha ediyoruz. 12 şehidimiz oldu, 3 gün içinde 59 teröristi gömdük. Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmadık, bırakmıyoruz. 22 Aralık’tan beri icra edilen harekatlarda 59 terörist etkisiz hale getirildi.”

“Kuzey Irak’taki operasyon bölgemiz coğrafi bakımdan gerçekten çok zor bir yer. Bu yüzden kalıcı üs bölgesini hemen kurmak mümkün olmuyor”

“Terör örgütü için kritik önemde 70 tesis vuruldu. Bunların içinde adeta petrol rafinerileri var. Durmayacağız nerelerde bunlar için bu tür kaynaklar varsa onların bu kaynaklarını vurarak yok edeceğiz yok ediyoruz. Operasyonlarımıza, son terörist de ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılıncaya kadar kararlılıkla devam edeceğiz. Kuzey Irak’taki operasyon bölgemiz coğrafi bakımdan gerçekten çok zor bir yer. Teröristler bu zorluğu kullanarak 40 yıl boyunca ülkemiz topraklarına rahatça girip çıktılar kan döktüler.”

“Askerlerimizin operasyon yürüttüğü yerler öylesine zor şartlara sahip ki kalıcı üs bölgesini hemen kurmak mümkün olmuyor. Ama durmuyoruz üzerine üzerine gidiyoruz. İnşallah baharla birlikte yeni üs bölgelerimizin altyapılarını tamamlayacak, teröristleri buralara bir daha ayak basamayacak hale getireceğiz. Kuzey Irak’ta kalıcı üs bölgeleri için yollar yaptık. Bugün sınırlarımız içinde terör bitme noktasına geldiyse bunun en önemli sebebi Irak ve Suriye sahasında yürüttüğümüz operasyonlardır.”

MSB: “12 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili inceleme başlatıldı”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 12 şehidin ardından yeni bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 12 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

 “Operasyon bölgesinde açıklananların dışında şehit askerimiz yoktur” açıklaması yapan bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“TSK’da meydana gelen olaylar sonrasında derhal idari tahkikat kurularak inceleme yapılır ve sorumluluğu, kusuru olanlar hakkında işlem yapılır. Bu olayda da idari tahkikat ve inceleme başlatılmış olup olay her yönüyle incelenmektedir.” 

“Özellikle akıllı cep telefonlarının günlük hayatta dahi yarattığı güvenlik sorunu herkesçe bilinmektedir. MSB olarak personel ve birlik güvenliği bakımından konu üzerinde bir çalışma yapılmaktadır. Bu konu ile ilgili ciddi tedbirler alınacaktır.”

- Advertisment -