Ana SayfaHaberlerLise Whatsapp ödev grubundaki mesajdan Atatürk’e hakaret gözaltısı

Lise Whatsapp ödev grubundaki mesajdan Atatürk’e hakaret gözaltısı

Konya Sarayönü’ndeki lisenin bir sınıfındaki öğrencilerin kurduğu Whatsapp’taki ödev grubuna 23 Nisan için Atatürk’lü bir video paylaşan tarih öğretmenine “Çocukların beynini yıkadığın yeter artık çok seviyorsan ke malll atanı evinde çocuklarınla kutla” yazan velinin mesajı önce Odatv, Cumhuriyet’e haber oldu. Haberler üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı ve veli Atatürk’e hakaretten gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, basın yayın kuruluşlarında yer alan “Okulun öğrenci grubunda Mustafa Kemal’e çirkin saldırı” haberine konu olan olayla ilgili şüpheli F.G. hakkında Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar” kapsamında soruşturma başlatıldığı, başsavcılığın talimatı ile şüphelinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Solmaz, zanlının adli işlemleri sonrasında mevcutlu olarak Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceğini ifade etti.

Konya’nın Sarayönü ilçesinde Şehit Ramazan Akyürek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli bir tarih öğretmeni 23 Nisan dolayııyla sınıfının Whatsapp grubunda TRT arşivinden TBMM’nin açılışı ile ilgili bir video paylaştı.

“Burası ödev grubu değil mi Mustafa Ke malın ne işi var burada” sorusuna tarih öğretmeni, “Bugün 23 Nisan ve bir milli bayram. Bir okulun sınıf grubunda Mustafa Kemal’in Atatürk’ün olmasından daha doğal ne olabilir?” yanıtını verdi.

Bunun üzerine öğrenci velisi ise “Çocukların beynini yıkadığın yeter artık çok seviyorsan ke malll atanı evinde çocuklarınla kutla hanfendi milleti kemal la putla rahatsız etmeyin artık” dedi.

Mesajlaşmaların görselleri önce ODA TV’de yayınlandı, daha sonra haberi Cumhuriyet, Sözcü Hürriyet gibi gazeteler de sitelerine koydu.

- Advertisment -