Ana SayfaDış HaberLos Angeles Times, Harris’e destek açıklamak istedi, Güney Afrikalı patron Gazze yüzünden...

Los Angeles Times, Harris’e destek açıklamak istedi, Güney Afrikalı patron Gazze yüzünden veto etti: “Apartheid rejimini yaşamış bir aileyiz”

Los Angeles Times gazetesinin editoryal ekibi, ABD’deki geleneğe uyarak 5 Kasım’da seçimlerde Kamala Harris’e destek açıklamak istedi. Ama karar, gazetenin Güney Afrikalı patronundan döndü. Biyoteknoloji milyarderi Patrick Soon-Shiong’ın aktivist kızı Harris’in Gazze tutumu nedeniyle böyle bir destek açıklamasını veto ettiklerini açıkladı: “Güney Afrika Apartheid'ını yaşamış bir aile ve soykırımı açıkça finanse eden bir ülkenin vatandaşı olarak yaygın bir şekilde gazetecilerin, çocukların hedef alındığı bir savaşın gerekçelerine karşı çıkmak için bu kararı aldık.”

Babam, Harris’in Gazze Tutumu’ndan rahatsız olduğu için gazetemiz herhangi bir adayı desteklemeyecek”

2018 yılında Los Angeles Times’ı satın alan Güney Afrikalı biyoteknoloji milyarderi Patrick Soon-Shiong, gazetenin Kamala Harris’e seçimlerde destek açıklaması yapmasını veto etti.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya’nın işgali sırasında Güney Afrika’ya göç eden Çinli bir aileden gelen Soon-Shiong’in 31 yaşındaki kızı Nika Soon-Shiong, vetonun sebebinin Harris’in Gazze konusundaki tutumu olduğunu açıkladı: 

“Ailemiz bir Başkan adayını desteklememe konusunda ortak bir karar aldı. Güney Afrika Apartheid’ını yaşamış bir aile ve soykırımı açıkça finanse eden bir ülkenin vatandaşı olarak yaygın bir şekilde gazetecilerin, çocukların hedef alındığı bir savaşın gerekçelerine karşı çıkmak için bu kararı aldık.”

Kararın açıklanmasının ardından gazetenin editör ekibinden üç üye istifasını verdi. Çalışanlar, böylesine önemli bir seçim öncesi gazetenin sessiz kalmasını eleştirerek yönetimden açıklama talep etti. Sendika ve çalışanlar, bu kararın gazetenin tarafsızlığına gölge düşürdüğünü savundu.

Soon-Shiong: Tarafsızlık amacını taşıyor

Patrick Soon-Shiong da verdiği kararın “tarafsızlık amacı” taşıdığını belirterek gazetede her görüşe yer verilmesinin uygun olduğunu ifade etti. Dolayısıyla Los Angeles Times, başkanlık yarışında herhangi bir adayı desteklemeyecek.

- Advertisment -