Anasayfa / Dünya / Maduro yeniden hakim karşısına çıkıyor

Maduro yeniden hakim karşısına çıkıyor

ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırısında evinden kaçırılan Nicolás Maduro, 80 günü aşkın süredir gözaltında tutulmasının ardından bugün ABD’de hakim karşısına çıkıyor.

ABD’nin 3 Ocak 2026’da Venezuela’ya yönelik saldırısında Devlet Başkanı Nicolás Maduro ve eşi zorla kaçırıldı. 80 günü aşkın süredir ABD’nin suçlamalarıyla gözaltında tutulan Maduro hakkında açılan narkoterörizm davasının duruşması bugün görülüyor.

Maduro, narkoterörizm suçlamasının yanı sıra kokain ithalatı komplosu dahil üç ayrı suçlamayla karşı karşıya. ABD’li savcılar, Maduro’nun Venezuela’daki yetkililerle birlikte hareket ederek Kolombiya merkezli FARC ile iş birliği içinde kokain sevkiyatını kolaylaştırdığını iddia ediyor.

Maduro suçlamaları reddediyor

Maduro ise tüm suçlamaları reddediyor. Hakkındaki davayı siyasi bir hamle olarak nitelendiren Maduro, ABD’nin Venezuela’ya karşı ’emperyalist bir kampanya’ yürüttüğünü savunmuştu.

Öte yandan geçen ay, Maduro’nun avukatı Barry Pollack, ABD’nin Venezuela hükümetinin avukatlık ücretlerini ödemesine izin vermemesi halinde davadan çekilmek zorunda kalacağını söylemişti.

Pollack, ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin, Venezuela’nın söz konusu ücretleri ödemesine izin verdiğini, ardından da bunu iptal ettiğini belirtti. Avukat, bu kararın geri alınmasının Maduro’nun suçlamalara karşı savunma yapma hakkının ihlali olduğu belirtti.

Ne olmuştu?

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta 3 Ocak’ta patlama ve uçak sesleri duyulmuş, Venezuela yönetimi patlamaların ardından ABD’yi ülkenin çeşitli bölgelerinde sivil ve askeri tesislere saldırı düzenlemekle suçlamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı büyük çaplı saldırı düzenlendiğini, Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu.

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, Maduro ve eşi Cilia Flores hakkında ABD’de suç duyurusunda bulunulduğunu, Maduro’ya “uyuşturucu terörizmi, kokain kaçakçılığı, ABD’ye karşı makineli tüfek ve yıkıcı cihazlara sahip olma” suçlamalarının yöneltildiğini açıklamıştı.

Venezuela yönetimi, ABD’nin kınanması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuş, bazı ülkeler saldırıyı eleştirirken açıklamalarıyla ABD’ye destek verenler de olmuştu.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın