Ana SayfaHaberlerMeğer Boğaziçi Üniversitesi’ni 85 yaşındaki eski rektör Üstün Ergüder karıştırmış

Meğer Boğaziçi Üniversitesi’ni 85 yaşındaki eski rektör Üstün Ergüder karıştırmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi’ndeki olaylar için üniversitenin eski rektörü Üstün Ergüder'i suçladı: “Kendisini aradım. Bu işlere girmemesi lazım geldiğini söyledim. Üstün Ergüder bu işlerin göbeğindedir. Hala bu işi kaşımak için yazılar yazıyor, tahrik ediyor. Hadi reddetsin de göreyim. 80 yaşında yazık. Bu ahlaksızlığın dibidir.”

A Haber’de canlı yayın konuğu olan Soylu, Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasının ardından başlayan protestolarla ilgili de konuştu.  Soylu’nun hedefinde ise Osman Kavala’nın eşi Ayşe Kavala’nın ardından yeni bir isim daha vardı: Eski rektör Üstün Ergüder.

“Aradım, bu işlere girmemesi gerektiğini söyledim”

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Gezi iddianamesini okudum, tüylerim ürperdi… Kavala sistemi kurmuş, eşi de Boğaziçi Üniversitesi’ne konuşlanmış. Ben birini daha aradım. Bu işlere girmemesi lazım geldiğini söyledim. Üstün Ergüder bu işlerin göbeğindedir. Eski rektör. Hala bu işi kaşımak için yazılar yazıyor, tahrik ediyor. Hadi reddetsin de göreyim. 80 yaşında yazık. Bu ahlaksızlığın dibidir ve biz buna pirim vermedik ve vermeyeceğiz.

“Öğrencilerin aileleri aradık, ideolojik aileler ‘siz karışmayın’ dedi”

“Öyle Gezi mezi bekleyenler avuçlarını yalarlar.  Bu ülkenin ekmeğiyle büyümüş. Orada oturacaklar, çocuklarımıza sırtını dönecekler. Dönenlerin çoğunluğu emekli öğretim üyeleri, ayıp bu ya… Sizden beklediğimiz bu mu? Sizin ilminizi, eğitiminizi kim engelledi? Tam tersi!150 öğrencinin ailesine bilgilendirme yaptık. ‘Bakın terör örgütleri bu işe girdi n’olursunuz siz de yardımcı olun, çocuklarımızı buradan çekip çıkaralım’ dedik. 150 aile ‘üstümüze düşeni yapacağız’ dedi. Bazı ideolojik aileler ‘Siz bu işe karışmayın’ dedi.”

“Gara’ya giden milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir”

Süleyman Soylu, Gara operasyonuna ilişkin TBMM’de yaptığı konuşmada “Bir HDP’li vekilin operasyondan kısa süre önce Gara’ya gittiğini biliyoruz” demiş fakat isim açıklamamıştı.

Soylu, programda bir PKK’lının ifadesine dayandırarak bu ismin HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu iddia etti:

“2017’de terör örgütüne katılan biri, bizim iknamız sonucu geldi Türkiye’ye, adalete teslim oldu. Bunlar geldiği zaman terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. Bu mülakatlarda, bizim de daha önce tespit ettiğimiz ve bununla teyit ettiğimiz bir süreç oluşuyor. 2017 yılında ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birisinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Ardından hemen kendisine bir telefon numarası veriliyor, onu da söyleyeceğim HDP Siirt eski milletvekili Hatice Kocaman’a ait.

“Kocaman’ı arıyor diyor ki; ‘terör örgütüne katılmak istiyorum, sizin telefonunuzu bana verdiler.’ Dediği şey şu: ‘Benim başımı belaya mı koyacaksın. Telefonda böyle şeyleri konuşma. Şuraya gel.’ Onun evinde kalıyor. Ardından onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Gare’de eğitimlerini alıyor. En nihayetinde Gare’den Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Gare’den birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki ‘bunu tanıdın mı?’, ‘Hayır tanımadım’ deyince bu Dilan Dirayet Taştemir, HDP Ağrı milletvekili diyor.

“Gare’de karşılaştığı milletvekili ise daha yeni, bu 2017’de olan bir olay. Aslında bildiğimiz başka milletvekilleri de var, size bir cümle daha söyleyeyim.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara’ya gittiğini iddia ettiği HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir konuya ilişkin sosyal medya hesabından iddiayı reddetti, “Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” dedi.

Taşdemir’e soruşturma başlatıldı Soylu’nun dün geceki (20 Şubat) açıklamasını ihbar kabul eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li Taşdemir hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlaması ile soruşturma başlattı.

- Advertisment -