Ana SayfaHaberlerEkonomiMerkez Bankası rezervleri yer değiştirmiş!

Merkez Bankası rezervleri yer değiştirmiş!

Geçen ay Cumhurbaşkanı tarafından büyükelçi sıfatıyla Paris’teki OECD Türkiye Daimi Temsilciliği’ne atanan Sabah yazarı Kerem Alkin’den “tantana yapan bir grup ekonomist”e cevap geldi: Merkez Bankası rezervleri sadece yer değiştirdi!

Sabah gazetesi yazarı Kerem Alkin, Hazine ve Maliye ile Merkez Bankası’nda yapılan değişikliklerden sonra yeni Maliye ve Merkez politikalarını eleştiren çok sayıda yazı kaleme aldı. Bu yazılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi danışmanları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem tarafından sürekli olarak retweet ediliyordu. Alkin, özellikle yüksek faiz politikalarına karşı çıkıyor, bu politikanın “küreselci” ve “büyüme karşıtı” olduğunu savunuyordu.

Kerem Alkin bugün ise (12 Şubat) eski politikaların en fazla tartışılan boyutunu oluşturan Merkez Bankası rezervlerinin “sorumsuzca harcanması, buharlaştırılması” tartışmasını ele aldı; bunun bazı “tantanacı ekonomistler”in işi olduğunu, gerçekte böyle bir şeyin olmadığını savundu. Alkin’e göre ortada “buharlaşma” yoktu, yer değiştirme vardı.

Sabah yazarı Alkin’in Merkez Bankası rezervlerinin nasıl “yer değiştirdiğini” anlattığı yazısını okumak için:

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/kerem-alkin/2021/02/12/doviz-rezervlerinin-matematigi-ve-carpitmalar-1613109863

- Advertisment -