Ana SayfaHaberlerGündemMetin Feyzioğlu için kötü haber: Yeni barolar TBB genel kuruluna yetişmedi

Metin Feyzioğlu için kötü haber: Yeni barolar TBB genel kuruluna yetişmedi

İstanbul ve Ankara’da iktidar yanlısı avukatlar ikinci baro için gerekli imzacı avukat sayısına ulaşamadı. İkinci barolar 1 Eylül’e kadar kurulamadığı için TBB genel kuruluna gidecek delegeleri mevcut barolar gönderecek.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre çoklu baro yasasından sonra İstanbul ve Ankara’da iki numaralı baroyu kurmak için harekete geçen iktidara yakın avukatlar yeterli sayı olan 2 bine ulaşamadı.

50 bin avukatın olduğu İstanbul’da ikinci baro kurmak amacıyla 1280, yaklaşık 20 bin avukatın bulunduğu Ankara’da ise 250 avukat imza verdi.

Sayının toplanması için bir süre kısıtlaması yok ama 1 Eylül’e kadar iki yeni baronun kurulamaması, çoklu baro tartışmalarında aldığı tavır nedeniyle barolarla karşı karşıya gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) başkanı Metin Feyzioğlu’nu doğrudan etkileyecek.

Çünkü yasaya göre tüm baroların Ekim ayının ilk haftasında başkanlık seçimini ve yönetim kurulu ile TBB genel kurulu delege seçimlerini yapması gerekiyor. Barolardan seçilecek TBB delegeleri de 2020 yılı aralık ayı içinde yapılacak TBB genel kurulunda yeni başkanı ve yönetimini seçecek.

Yine yasaya göre baroların kendi genel kurullarını yapması için en az 30 gün önceden çağrı yapmaları gerekiyor. Yeni barolar 1 Eylül’e kadar kurulamadığı için ekim ayında kongre yapma ve TBB genel kuruluna delege gönderme şansını kaçırdı.

Böylece Metin Feyzioğlu’na yeni barolardan gelmesi beklenen destek gelemeyecek.

- Advertisment -