Ana SayfaKategorisiz"MHP’li Kayaalp’in ‘cinsel istismar’ suçlamasını örtmek için ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlaması bilinçli...

“MHP’li Kayaalp’in ‘cinsel istismar’ suçlamasını örtmek için ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlaması bilinçli olarak yayıldı” iddiası

16 Haziran’da MHP’nin Diyarbakır İl Teşkilatı’nı feshettiğini duyurmasının ardından gözaltına alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, 17 Haziran’da “çocuğun nitelikli cinsel istimarı” suçlamasıyla tutuklandı. MHP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı’nı gözaltından kısa bir süre önce kapatması, operasyonun haberinin önceden alındığına dair şüpheler uyandırdı. 2008 yılında 18 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Cihan Kayaalp hakkında iki yıl ömce başka iddialar da ileri sürülmüştü. 2020 yılında yapılan bir habere göre MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp AFAD çadırından kümes yapmış ve kayyum yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın verdiği gıda yardım kolilerini dağıtmayarak, kümesteki hayvanlarına yedirmişti. Adliye kaynaklarına göre Cihan Kayaalp'in ‘çocuğa cinsel istismar’ dan gözaltına alınmasının üstünün örtülmesi için operasyonun ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla yapıldığı bilgisi bilinçli olarak yayıldı.

Skandal operasyondan önce MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 16 Haziran’da MHP Diyarbakır il teşkilatını “görülen lüzum üzerine” kapattıklarını duyurdu.


Arkasından MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Twitter hesabı üzerinden “Genel Merkezin uygun görmesiyle Diyarbakır MHP Teşkilatı kapatılmıştır. Teşkilatımızın ve Liderimiz ‘in her zaman emrinde olacağımız kamuoyuna duyurulur” açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine bir Twitter kullanıcısı, operasyondan saatler önce “MHP Diyarbakır İl Teşkilatının kapatılma gerekçesini Türkiye ile paylaşmalı. Sebebini biz çok iyi biliyoruz. BBP Diyarbakır İl Başkanı da biliyor!!!” paylaşımında  bulundu.

BBP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Tekbaran, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Gece yarısında Cihan Kayaalp gözaltına alındı ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan tutuklandı.

Önceden haber mi verildi?

İl Başkanı Kayaalp’in operasyondan önce görevden alınması, birçok kişi tarafından MHP’nin operasyondan haberi olduğu şeklinde yorumlandı.


İstismardan dolayı MHP’ye gitmeyince tehdit edildi: ‘Sen yürek mi yedin’ mesajı atıldı

+Gerçek’te yer alan habere göre, istismar olayı zincirleme yaşandı ve aylarca sürdü. İstismara uğrayan çocuk, tehdit edilerek baskı altına alındı. İçine kapanan çocuğun yaşadıklarını okul müdürüne anlatması ve okul müdürünün şikâyeti üzerine istismar olayı ortaya çıktı.

Başka çocukların da istismara uğradığı iddia edildi

Edinilen bilgilere göre cinsel istismarın yaşandığı MHP binasına sadece bu çocuk gitmedi. Mağdur gibi başka çocuklar da okullardan alınarak teşkilata götürüldü. Bazı çocuklar birkaç defa götürülmesinin ardından gitmemeye başlarken, o çocukların da istismara uğrayıp uğramadığı öğrenilemedi.

Hakkında başka dosyalar da var

Cihan Kayaalp’in 2008’de Temiz Toplum Derneği İl Başkanlığı yaptığı dönemde işsizlere iş, çiftçilere gelir desteği, tutuklu ve hükümlülerin davalarını Yargıtay’da bozarak cezalarını düşürecekleri vaadiyle insanları dolandırmaktan tutuklanarak 18 ay cezaevinde kaldığı açıklandı.

HDP, aylar önce rüşvet iddialarını sormuş

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 06.01.2022 tarihinde Diyarbakır milletvekili Semra Güzel’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği Cihan Kayaalp hakkındaki rüşvet iddialarına yönelik soru önergesini paylaştı.

AFAD çadırını kümes yapıp, yardım kolisini de tavuklara yedirdiği iddia edildi

2020 yılında yapılan bir haberde MHP Diyarbakır teşkilatında AFAD çadırı ve yardım kolisi üzerinden tartışma çıktığı ve MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’in AFAD çadırından kümes yaptığı ve kayyum yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın verdiği gıda yardım kolilerini dağıtmayarak, kümesteki hayvanlarına yedirdiği ileri sürüldü.

 “Bize yelken indirmek için birçok hain sırada bekliyor”

Cihan Kayaalp, geçmişte yaptığı açıklamalarda sık sık teşkilatını ve kendisini, iftira ve oyunlarla durdurmak isteyenlerin olduğunu belirtti.

Cihan Kayaalp hakkındaki şikayetten haberdar olduğu belirtilen MHP Genel Merkezi, il teşkilatını operasyondan bir gün önce feshetmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın  ‘gördükleri lüzum üzerine’ bu kararı aldıklarını söylemişti.

Diyarbakır’da MHP’nin kapatılan teşkilatının başkan ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınmıştı. İl Başkanı Cihan Kayaalp çıkarıldığı mahkemece, ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanmıştı. Daha sonra MHP il teşkilatı yöneticilerine ‘ihaleye fesat karıştırma’ operasyonu düzenlendiği bilgisi geçilmişti. Oysa ki Kayaalp’e sadece tek bir suçlama yöneltilmiş. O da ‘cinsel istismar’ suçlaması.

Artı Gerçek’ten Hayri Demir’in haberine göre, adliye kaynaklar Kayaalp’in ‘ihaleye fesat karıştırma’ iddialarıyla da gözaltına alındığı bilgisinin ‘cinsel istismarı örtmek amacıyla bilinçli yayıldığını’ söyledi.

Soruşturmaya gizlilik kararı alındı.

Her şey ailenin 16 yaşındaki çocuklarının davranışlarından şüphelenmesiyle başladı. Aile daha sonra okul yönetimiyle görüştü. Rehber öğretmenin de dahil olmasıyla beraber çocuğun birçok kez Kayaalp’in ‘cinsel istismar’ına maruz kaldığı ortaya çıktı.

- Advertisment -