İstanbul Büyükçekmece’de bir markete haraç almak için molotof kokteyli atan 23 yaşındaki Yağmur U., sevgilisi Ö.F.E. (23) ile yaşı küçük arkadaşları tutuklandı. Yağmur U’nun adresinde 37 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, erkek arkadaşı Ö.F.E’nin cep telefonundan market sahibine gönderdikleri ”Seni kaç gün daha koruyacaklar” notlu tehdit videosunu hazırladıkları görüntüler çıktı.
Büyükçekmece, Ekinoba Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki bir markete 29 Ocak 2026 günü molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Saldırıda markette maddi hasar oluşurken Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Saldırganların yakalanması için çalışma yürütülürken bu olaydan bir hafta sonra, işyeri sahibinin cep telefonuna ”Seni kaç gün daha koruyacaklar” notu ekli saldırı düzenledikleri marketin görüntüsü olan tehdit videosu gönderildi.


Tehdit videosu tetikçiden çıktı
Gasp Büro ekipleri kamera görüntülerinden saldırganları kimliklerini ve ev adreslerini belirledi. Özel Harekat Timleri belirlenen adreslere 7 Şubat 2026 günü baskın düzenledi. Operasyonda, 2 suç kaydı olan Yağmur U., 7 suç kaydı olan sevgilisi Ö.F.E. (23) ve 7 suç kaydı olan B.U.T (16) evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Yağmur U’nun evinde 37 adet uyuşturucu hap ele geçti. Ö.F.E’nin cep telefonundan market sahibine gönderdikleri ”Seni kaç gün daha koruyacaklar” notlu tehdit videosunu hazırladıkları görüntüler çıktı.
Tetikçiler tutuklandı
Emniyetteki sorgularının ardından savcılığa sevk edilen 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.