Ana SayfaHaberlerGündemMuharrem İnce yeni parti kuracağını açıkladı

Muharrem İnce yeni parti kuracağını açıkladı

Gazeteci Fatih Portakal’ın YouTube kanalına konuk olan Muharrem İnce, kendisinin ve arkadaşlarının yeni bir parti için hazırlık yaptıklarını duyurdu.

İnce, mevcut partilerin birbirine benzediğini, kendi kuracağı partinin farklı olacağını öne sürdü. İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

“Partinde olmayan bir şeyi ülkene getiremezsin. Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi kalmamıştır artık. Hiçbir alanda yoktur. Belediye meclis üyelerini genel başkan yardımcısı yazıp gönderiyorsa ne demokrasisinden bahsediyoruz? Kimsiniz siz? Ele geçirdiniz partiyi, oturdunuz oraya koltuklarınıza, tüzüğü değiştirdiniz, sen beni seç, ben seni seçeyim… Partide demokrasi yoksa Türkiye’ye demokrasi getirme şansın yoktur. Kendi evinde olmayanı Türkiye’ye getirme şansın yok. Onun için bunlara meydan okuyacağım, asla susmayacağım.”

İnce, Portakal’ın ‘Partinin ismi, logosu, her şey belli mi şu anda?’ sorusunu, “Hemen hemen. Memleket Hareketi’ne yakışır bir isim olacak” diye cevapladı ve kuracağı parti hakkında şöyle konuştu:

“Şu anda Avrupa’daki pek çok partinin tüzüğünü inceliyor arkadaşlarımız. Üyelerin katılımını öngören, genel başkanın üyelerle seçimini öngören, Siyasi Partiler Yasası’nı bir şekilde aşarak aidat ödeyen, plazalarda Hazine parasıyla geçinmeli bir parti değil. Küçük ama iletişim kurulabilen, ekonomik çünkü fazla paramız yok. Kiralık bir otobüsümüz var. Farklı bir şey yapacağız biz Türkiye’de. Hesapları şeffaf olacak.”

Muharrem İnce, yeniden cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini de sözlerine ekledi.

- Advertisment -