Ana SayfaHaberlerNarin’in babası Arif Güran: “Nevzat Bahtiyar itirafçı değil katildir”

Narin’in babası Arif Güran: “Nevzat Bahtiyar itirafçı değil katildir”

Arif Güran, kızı Narin’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma hakkında konuştu: “Nevzat Bahtiyar’ın benim gözümde katilden farkı yok. Yakalandıktan sonra ‘itirafçıyım’ diyor. O cani olaydan birkaç gün önce kızıma para vererek kendine alıştırmış. Kızımı avlunun içinde arabaya koymuş. Ondan başka kimse değil.”

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın babası Arif Güran, Narin soruşturmasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Arif Güran, A Haber’e verdiği röportajda, Narin’in cansız bedenini çuval içerisinde Eğertutmaz Deresi’ne gizlediğini kabul eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’la ilgili şunları söyledi:

“Benim gözümde katilden hiçbir farkı yoktur. İtirafçı değil bu insan bir katildir. Katilden hiçbir farkı yoktur. (Narin’in kayıp olduğu günlerde) Hiç utanmadan, elleri bile titremeden hep benim yanımda oturuyordu. O zaman itiraf etseydi. Devletimizin onu yakaladıktan sonra ‘itirafçıyım’ diyor. Ne itirafçısı? Devlet seni yakalamadan önce söyleseydin itirafçıydın. Devlet seni yakaladıktan sonra benim gözümde bir katilsin. Devlet, Allah’ın izniyle gereğini yapacak, benim umudum tam.

“Kızımı avlunun içinde arabaya koymuş”

“Nevzat Bahtiyar gidip kızımı saklamış. Ondan başka kimse değil. O adamın o gün kırmızı araba kapısında değildi. Kızım tepeye çıkmamış. O namussuz, o cani olaydan birkaç gün önce kızıma para vererek kendine alıştırmış. Zaten son ifadesine göre sözde gelip benim evimden götürmüş.”

Nevzat Bahtiyar’ın ahırının iki kapısı olduğunu, birinin evinin kapısına diğerinin ise avlunun içine çıktığını söyleyen Arif Güran, “O namussuz o arabayı getirip kızımı avlunun içinde arabaya koymuş. Ondan başka da kimse değil. Soruşturma var, devlet elinden gelenin fazlasını yapıyor ve zaten bulacaklar” diye konuştu.

“Kardeşimin böyle bir şey yapması için sebep yok”

Arif Güran, Kardeşi Salim Güran’ın 2 Eylül’den bu yana soruşturma kapsamında tutuklu olmasıyla ilgili “Kardeşimin böyle bir şey yapması için sebep yok” diye konuştu.

“Hiç kimse ile görüşmedim”

Eşi Yüksel Güran, oğlu Enes Güran ve diğer yakınlarının tutuklanmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“İlk günden beri dediğim gibi, eğer bir suçları varsa devlet cezasını verecek yoksa evlerine gelecekler. Ne eşim ne çocuğum hiç kimse ile görüşmedim.”

“Kameralarda evim de okul da bellidir; sakladığı yere kadar bellidir”

Arif Güran, askeri üs bölgesindeki kameralardan evinin, okulun ve Narin’in cansız bulunduğu noktanın görülebildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Kameralarda, benim evim de net bellidir, okulun orası da bellidir, ta ki sakladığı yere kadar bellidir. Allah’ın izniyle çıkacak. Şu an devlet yetkilisinden haber bekliyoruz. Allah hakkımızı bırakmasın. Ailemin suçu varsa devlet cezasını versin. Cezaevindeki ailemi ziyaret etmedim. Devlet her şeyi ortaya çıkaracak. Benim gözümde ailem bana bunu yapmaz ama devletin delil ve ispatına ben bir şey diyemem.”

- Advertisment -