Ana SayfaManşetNutella Twitter hesabı ‘ürünlerimiz helal değil’ dedi, sonra düzeltme yayımladı

Nutella Twitter hesabı ‘ürünlerimiz helal değil’ dedi, sonra düzeltme yayımladı

Dünyanın önde gelen kakao ve fındık şirketi Ferrero’nun ünlü markası Nutella, bir twitter kullanıcısının “Nutella helal mi” sorusuna resmi hesabından “hayır helal değiliz” yanıt verdi. Şirket sonrasında satılan tüm Nutella ürünlerinin helal olduğuna dair bir düzeltme tweet’i yayımladı.

Nutella’nın binlerce kez paylaşılan tweet’i özellikle helal gıda hassasiyetine sahip tüketicilerin tepkisini çekti.

“Ürünleriniz Helal mi?” Hayır Helal değiller.

Aynı tweet’in altına bir başka paylaşım yapan Nutella, bu sefer de tüm Nutella ürünlerinin helal tüketime uygun olduğunu, fabrikalarının yüzde 90’ının helal sertifikasına sahip olduğunu belirtti:

”Dünya çapında satılan tüm Nutellalar, helal tüketime uygundur. Nutella üreten endüstriyel tesislerin % 90’ından fazlası halihazırda üçüncü şahıslar tarafından verilen Helal sertifikasına sahiptir ve geri kalan fabrikaları sertifikalandırma sürecindeyiz. Daha önceki tweet’imizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz.”

Tweet üzerine yapılan yorumlarda, bazı kullanıcılar düzeltme açıklamasını ikna edici bulmazken, siyasi analist Taha Meli Arvas bunun bir önemi olmadığını savundu:

“Evet öyleler. Bir hahama/imama/rahipe bir kağıt parçasını imzalamak için para vermek hiç bir şeyi helal ya da haram yapmaz. İçindeki malzemeler helal ise, isteseniz bile ürününüze ‘helal değil’ diyemezsiniz.”

https://twitter.com/TahaMArvas/status/1305372536818016256?ref_src=twsrc%5Etfw

Türk Twitter kullanıcılarından diğer tepkiler:

- Advertisment -