Ana SayfaHaberlerOECD Türkiye raporunda iktidara kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı uyarısı

OECD Türkiye raporunda iktidara kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı uyarısı

Euronews’un haberine göre Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD), “Türkiye ekonomi araştırması” raporunda iktidara, “hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığını tesis edin” uyarısı geldi.

Euronews’un haberinde şöyle deniyor:

OECD’nin 122 sayfadan oluşan Türkiye ekonomisi araştırma raporunun tavsiye bölümünde, kamu kurumlarının kalitesinin artırılması, hukuk devleti ilkesinin güçlendirilmesi, yargının itibarı ve bağımsızlığına özel ilgi gösterilmesi, kuvvetler ayrılığı ilkesine önem verilmesi istendi.

Raporda, “Türkiye, yolsuzlukla ve rüşvetle mücadele, kara para aklanması ve terör finansmanıyla mücadelede uluslararası standartları yakalamalı” denildi.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığı önemli, döviz rezervleri düştü

Raporda, Merkez Bankası’nın bağımsızlığına gölge düşürülmemesi istenirken, gerekirse Merkez Bankası’nın bağımsızlığının garanti altına alınması için yasal düzenlemelerin yapılması çağrısı yapıldı.

Raporda, kamu finansmanı alanında da şeffaflık istendi.

Döviz rezervlerindeki önemli düşüşe dikkati çekilen raporda, yönetimin bunun uluslararası standartlarda olduğu yolundaki açıklamalarına rağmen, piyasanın bu konuda daha şeffaf ve kapsamlı bilgilendirmeye ihtiyaç duyduğu uyarısı yapıldı.

- Advertisment -