Ana SayfaHaberlerÖlüm orucundaki avukatlar için dikkat çekici çağrı

Ölüm orucundaki avukatlar için dikkat çekici çağrı

İHH yönetim kurulu üyesi ve Mavi Marmara katliamı davasının avukatlarından Gülden Sönmez, cezaevinde ölüm oruçlarının sekizinci ayını dolduran avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Twitter’dan “adil yargılanma” çaprısı yaptı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) yönetim kurulu üyesi ve Mavi Marmara katliamı davasının avukatlarından Gülden Sönmez, cezaevinde ölüm oruçlarının sekizinci ayını dolduran meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ı cezaevinde ziyaret ettiğini ve iki avukat için çeşitli girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Sönmez, “onlarla ilgili haberlere her gece bakmadan uyuyamıyorum” dedi. 

Mazlum-Der’in kurucularından avukat Şadi Çarsancaklı da sosyal medya hesabından “Bu dosyayı bilmiyorum. Ama bir avukat adil yargılanmadığını söyleyerek ölüyor ise o dosyaya, hatta sisteme bakılır. Hiçbir şey hayattan kıymetli değil. Şeksiz şüphesiz savunacağınız bir sistemimiz mi var?!!!” mesajını paylaştı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu’na (HHB) yapılan polis baskınında gözaltına alınan Avukat Ebru Timtik’e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İki avukat adil yargılanmadıklarını belirterek, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlamışlardı.

Bugün itibariyle Timtik ölüm orucunun 233’üncü, Ünsal ise 201’inci gününde. 

Muhalefet cenahından birçok gazeteci, STK, sanatçı ve siyasetçinin girişimlerde bulunduğu konu hakkında İHH Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülden Sönmez de ölüm orucundaki avukatların adil yargılanması için çağrıda bulundu.

Sönmez, Twitter’dan yaptığı çağrıda iki avukatın kritik bir eşikte olduğunu, adil yargılanma talebinin siyasi düşüncesi ne olursa olsun her ferdin hakkı olduğunu vurguladı:

“Adi̇l yargılanma hakkı her kim, ne için suçlanırsa suçlansın zarurettir. İktidar kim olursa olsun bu hakkın kullanımına engel olamaz. Yargıçlar mesleğe başlarkenki yeminlerini unutmamalı.”

Şadi Çarsancaklı’nın mesajı:

- Advertisment -