Ana SayfaHaberler‘Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez’

‘Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez’

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, hapishanede kadınların çıplak arandığı iddiaları hakkında konuştu: “Bir kadını çıplak arayacaksın, bu kadın buna eğer maruz kalıyorsa dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez.”

Cezaevlerindeki “çıplak arama” uygulaması bir kez daha Meclis Genel Kurulu’nda tartışma konusu oldu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, tutuklanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu’nun çıplak aramaya maruz kaldığını ve darp edildiğini anlattı. Beştaş, bu uygulamanın sona ermesini, buna imkân tanıyan yönetmeliğin iptal edilmesini istedi.

Daha sonra söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da uygulamaya maruz kalan kişilerle ilgili örnekler verdi, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den özür beklediğini söyledi. Çünkü Zengin, daha önce çıplak arama iddialarını reddederken Gergerlioğlu’nu suçlamıştı:

“Ömer Faruk Gergerlioğlu kadar ben Meclis’i terörize eden başka bir milletvekili görmedim. Kendisinin geldiği bir yer var. Orayı siz artık bağlarsınız, nereden geldiğini. Bütün ajandası bu, genel kurula çıktığında böyle şeyler ifade ediyor. Türkiye’de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum, yok böyle bir şey. Bunu çok net söyleyeceğim, bu bir FETÖ yöntemidir. Ne münasebet, hem de bahsettiği kadınlar mütedeyyin kadınlar.”

Beştaş ve Gergerlioğlu’nun iddialarına cevap vermek için söz alan Özlem Zengin, Uşak’taki çıplak arama iddialarının gerçek olmadığının ortaya çıktığını söyledi ve tartışma yaratan sözleri dillendirdi:

“Suç duyurusu olaydan hemen sonra olur, bir kadını çıplak arayacaksın, bu kadın buna eğer maruz kalıyorsa dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir ve biliyoruz ki size bir ‘Aferin’ geldi. Hapisteki bu çıplaklıkla alakalı mevzuyu başlatan FETÖ’cü kadınlara bekledikleri yerden bir takdirname geldi.”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Zengin’in bu çıkışı için “Onurlu kadın, iffetli kadın bir yıl beklemez” sözünü çok talihsiz buluyorum” derken Zengin, “Aynen söylüyorum” karşılığını verdi.

Beştaş bunun üzerine, “Ben kadınların ‘iffetli kadın’ ve ‘onurlu kadın’ diye ayrılmasını asla kabul etmiyorum. Her kadın onurludur, her kadın iffetlidir, iffet bana sana göre değişmez, bunu reddediyorum” dedi.

İsmi üzerinden kampanya yürütüldüğünü ileri süren Zengin, Gergerlioğlu’nu kastederek, “Buradan ilan ediyorum, benim adımı ağzına almasın; gitsin kendi FETÖ’cü arkadaşlarının adını ağzına alsın, FETÖ’cü adamlarla uğraşsın. Seni FETÖ’cü seni!” dedi.

- Advertisment -