Ana SayfaHaberlerOsman Öcalan, ‘Erdoğan’a yakın kişi’yle PKK’nın ‘evrimleşmesi’ni konuşmuş

Osman Öcalan, ‘Erdoğan’a yakın kişi’yle PKK’nın ‘evrimleşmesi’ni konuşmuş

Osman Öcalan, dün (20 Aralık) gazeteci Muhammed Vefa’nın sorularını cevaplarken “son dönemde Cumhurbaşkanının bir danışmanıyla görüştüğünü” söylemişti. Öcalan bugün de Rûdaw’a görüşmenin “PKK’nin evrimleşmesi” ile ilgili olduğunu açıkladı.

Rudaw’ın haberi şöyle:

Kürt siyasetçi Osman Öcalan, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan adına görevlendirilen bir kişi ile görüştüğünü ve görüşmede “PKK’nin evrimi” üzerinde durduklarını söyledi. 

Rûdaw’a konuşan PKK’nin eski yöneticilerinden Osman Öcalan, basında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ile görüştüğü yönündeki haberler hakkında konuştu.

Öcalan, “Bundan dört ay önceydi. Erdoğan kaynaklı bir vatandaş görüşmek istedi. Erdoğan’ın desteklediği bu vatandaşla görüşme yapıldı. Birkaç gün süren görüşmelerde sonuç itibariyle birkaç konu gündeme geldi. PKK’nin evrimleşmesi için çabalar sarf edildi. Biz de o konuda görüşlerimizi belirttik. PKK’nin kendiliğinden katkı sunamayacağını, belediye seçimleri sırasında PKK’nin uygun zeminde olduğunu söyledik” dedi.

“Bahsettiğiniz temsilci görüşmelerin neticesinde size bir dönüş yapılacağını söyledi mi” sorusuna Öcalan, “Sürece olumlu bir katkıda bulunmak istediğini, bir döneme katkı sunmak istediğini söyledi” diye konuştu.

Öcalan, “Son süreçte Türkiye’de HDP’ye alternatif yeni bir Kürt partisinin kurulacağı şeklinde iddialar gündeme geldi. Size bu görüşmelerde herhangi bir teklif yapıldı mı, ya da görüşmelerinizde bu konu da gündeme geldi mi” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Sözkonusu görüşmeler bu gündemin tartışmaya girmesinden öndeydi. Böyle bir konu gündeme gelmedi. Bahsettiğim görüşmeler bir süreçti ve öyle devam etti. Bir dönem sürdü ondan sonra kesildi.”

Öcalan, eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna ilişkin ise, “Demirtaş’ın tutuklu bulunması haksızdır. Bunu savunmak da haksızlıktır. Buna karşı çıkmak hukuki bir tavırdır” dedi.

PKK’nin son süreçte Kürdistan Bölgesine karşı tutumunu eleştirdiklerini belirten Öcalan, “Dönem itibariyle uygun bir tutum değildir. Halbuki durum izlenmeli ve ona uygun tutum takınılmalıdır. Biz bunu fevri tavır olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -