Ana SayfaHaberlerOsman Şiban gözaltına alındı, doktorun uyarısının ardından serbest bırakıldı

Osman Şiban gözaltına alındı, doktorun uyarısının ardından serbest bırakıldı

Van'da helikopterden atıldığı belgelerle ispat edilen Osman Şiban, Mersin’de evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Yürüyemediği için yatağından battaniyeye konularak gözaltına alınan Şiban, doktor kontrolünün ardından sağlık durumu sebebiyle serbest bırakıldı.

Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020’de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atıldığı belgelerle kanıtlanan Osman Şiban, Mersin’de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Şiban sağlık kontrolü için Mersin Şehir Hastanesi’ne götürüldü.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre avukat Baran Bilici, Şiban’ın ‘örgüte yardım ve yataklık’ suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti. Alınan sağlık raporu doğrultusunda Şiban, fiziki ve psikolojik olarak ifade veremeyecek durumda olduğu için serbest bırakıldı.

Gergerlioğlu: “Yeter, gücünüzü göstermiştiniz!”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gözaltı işlemine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi ve şöyle dedi:

“Ayakları tutmayan, yürüyemeyen Osman Şiban’ı battaniyeye koyup ambulansa indirmişler, Van’a götürüleceği söylenmiş. Zaten helikopter olayının şokunu atlatamamış Osman Şiban’ın heyecan ve stres içinde olduğu haberini aldım. Yeter, gücünüzü göstermiştiniz!!!”

- Advertisment -