Ana SayfaHaberlerOtuz üç fezleke Meclis’e ulaştı, Erdoğan: ‘Meclis’te eller kalkar’

Otuz üç fezleke Meclis’e ulaştı, Erdoğan: ‘Meclis’te eller kalkar’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’e 33 fezlekenin ulaştığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısından çıkarken “Süreç neyse aynen işleyecek. Meclis komisyonunda müzakere yapar Genel Kurul'da da eller kalkar” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dün akşam (23 Şubat) itibariyle çoğu HDP’li 33 milletvekilinin fezlekesinin Meclis’e ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin Meclis grup toplantısından çıkarken bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı kısa açıklamada “Süreç neyse aynen işleyecek. Meclis komisyonunda müzakere yapar, Genel Kurul’da da eller kalkar’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında ise şöyle konuştu:

“Tarihi mücadelemizde Cumhur İttifakı’nın çok büyük katkısı vardır”

“Bundan üç yıl önce 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı’nı hukuki zemine kavuşturma adımımızı atmıştık. Bu ittifakın ülkemizin birliği, bütünlüğü ve devletimizin bekası için en onurlu en hasbi ittifakı olduğunu görüyoruz. Tarihi mücadelemizde Cumhur İttifakı’nın çok büyük katkısı vardır. Yine nice saldırıyı da Cumhur İttifakı’nın güçlü zemininde karşılayıp boşa çıkardık.

“CHP bir yanına terör örgütünün güdümündeki partiyi diğer yanına yerli ve milli hassasiyetleri koruduğunu ümit ettiğimiz diğer bir partiyi alarak ilerledi. Bu zoraki ittifakın içinde ülkenin milletin birlik ve beraberliği konusunda anlayış birliği bulamazsınız. Uluslararası saldırılara karşı devletinin yanında yer alma erdemini hiç göremezsiniz. Karşımızda dışarıdan üflenen sufleleri muhalefet kılıfı altında dillendiren bir heyula var.

“Millet tek parti devrinden beri CHP’nin ciğerini biliyor. CHP’nin içinde demokrasi yoktur. Çünkü sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin d’sinden bile nasibini almamış süzme faşist bir partidir. CHP’nin içinde kalkınma da yoktur. Milletin işine yarayacak hiçbir işe yaraşmaz. Adalet yoktur. Milli ve yerli hassasiyet yoktur. Çünkü duruşunu milletine göre değil önüne konan senaryolara göre belirler. Taciz, tecavüz, hırsızlık vukuatlarıyla bile yüzleşemeyecek kadar kibir bataklığına bulaşmıştır.

“CHP kayıp bir partidir. Bu sadece siyasetin değil, ülkenin kaybıdır. Hiç uzağa gitmeye gerek yok. Sadece yağan karın ardından CHP’li belediyelerin yönetimindeki şehirlerdeki manzara bunu anlatıyor.

“Bakanlarımızı gönderdik”

“Geçtiğimiz günlerde Gara’da masum 13 insanımızın katledilmesi bile bunları utandırmaya yetmemiştir. Öyle utanmazlar ki onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor. 5 yıl 6 yıl bizim bu insanlarımızı kaçıranlar kim?

“Bakanlarımızı gönderdik. Makamınızda gelip size her şeyi anlattılar. ‘Ne soracaksanız sorun’ dediler. Bu kadar açık, şeffaf her şey ortaya konurken siz ne yüzsüzsünüz ki bu kadar çalışmadan sonra hâlâ saldırıyorsunuz. Bilesiniz ki bu Cumhur İttifakı ve AK Parti iktidarı bu yolda inanarak, sizin kol gerdiğiniz teröristleri inlerinde bitire bitire devam edecektir.

Kılıçdaroğlu’na Merkez Bankası rezervleri cevabı

“Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken, salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik.

“Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır. Bu sayede, kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını da bozduk.”

- Advertisment -