Ana SayfaANALİZLERÖZEL HABER: Melih Bulu’yu tarif eden profesörlük ilanı

ÖZEL HABER: Melih Bulu’yu tarif eden profesörlük ilanı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin İşletme Bölümü, 28 Şubat günü bir profesörlük kadrosu için akademik ilan yayınladı. Aranan özellikler “Yönetim ve Organizasyon alanında doçent olup, inovasyon ve rekabet alanında bilimsel çalışmaları olmak, Stratejik Yönetim ve Oyun Teorisi derslerini vermiş olmak”. Bütün bu kriterlere uyan bir isim var: Boğaziçi Üniversitesi’nden henüz akademik kadro alamayan rektör Melih Bulu.

Akademik kariyeri boyunca Şehir, İstinye ve Haliç gibi üç vakıf üniversitesinde kadrosu olan Melih Bulu, devlet üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına rağmen, üniversitenin hiçbir fakültesi tarafından akademik kadroya alınmamıştı.

Devlet üniversitesi statüsünde olan ve iktidara yakınlığıyla bilinen İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin İşletme Bölümü’nün 28 Şubat günü açtığı profesörlük ilanında adresine teslim özellikler aranıyor. Aranan özelliklerin tamamının Melih Bulu’ya uyması dikkat çekici.

Bu da akıllara Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kadro sorununun Medeniyet Üniversitesi’nde kadro alarak çözülebileceğini getiriyor.

Profesörlük ilanında aranan özellikler şöyle:

“Yönetim ve Organizasyon alanında doçent olmak”

“…inovasyon ve rekabet alanında bilimsel çalışmaları olmak”

- Advertisment -