Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Narin’in tutuklu amcası Salim Güran’ın avukatı: “Müvekkilimin...

ÖZEL HABER | Narin’in tutuklu amcası Salim Güran’ın avukatı: “Müvekkilimin evinde hiçbir zaman kamera yoktu; okulun anahtarı onda değildi”

Narin’in tutuklu amcası Salim Güran’ın evinde güvenlik kamerası takılı olduğu ancak Narin’in öldürülmesinden sonra çalışamaz hale getirildiği ve Narin’in öldürülmesinden sonra anahtarı kendisinde olan köydeki okula giderek kamera görüntüleri izlediği, bu nedenle görüntülerde bir oynama olup olmadığıyla ilgili inceleme başlatıldığı iddia edildi. Salim Güran’ın avukatı Serbestiyet’e konuştu: “Müvekkilimin evinde hiçbir zaman güvenlik kamerası takılı değildi. Narin’in öldürüldüğü gün jandarmanın isteği üzerine okul görevlisini aradı. Okul çalışanı gelip okulu açtı. Kamera görüntülerini jandarma izledi.”

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayla ilgili yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Narin’in 2 Eylül’de tutuklanan amcası ve aynı zamanda köyün muhtarı olan Salim Güran’ın evinde güvenlik kamerası takılı olduğu ancak jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda Narin’in öldürüldüğü 21 Ağustos’tan sonra kameraların çalışamaz hale getirildiği iddiası gündeme geldi.

Ayrıca Salim Güran’da köydeki okulun anahtarının bulunduğu ve Narin’in öldürülmesinden sonra okula giderek güvenlik kamerası görüntülerini izlediğinin tespit edildiği ve bu nedenle kamera görüntülerinde herhangi bir oynama olup olmadığıyla ilgili inceleme başlatıldığı iddia edildi.

Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ, Halk TV muhabiri Ferit Demir’in haberiyle gündeme gelen bu iddialarla ilgili Serbestiyet’in sorularını yanıtladı.

“Evde hiçbir zaman kamera takılı değildi”

Jandarma ekipleri tarafından, Narin’in öldürülmesinden önce müvekkiliniz Salim Güran’ın evinde güvenlik kamerası bulunduğu ancak olay sonrasında çalışamaz hale getirildiğinin tespit edildiği iddia edildi.

Müvekkilim Salim Güran’ın evinde, Narin’in öldürüldüğü tespit edilen 21 Ağustos’tan önce veya sonra hiçbir tarihte kamera takılı değildi. Kamera takılı olmadığı için de soruşturma makamlarınca bu konuyla ilgili yapılmış bir inceleme de olmadı. El konan veya iddia edildiği gibi ‘çalışamaz hale getirilmiş’ bir kamera olduğuna dair bir tespit de yapılmadı. Müvekkilime, jandarma ve savcılık sorgularında da bu yönde bir soru sorulmadı.

“Okulu açması için görevliyi aradı”

Yine okul anahtarının Salim Güran’da bulunduğu ve Narin’in öldürülmesinden sonra okula giderek güvenlik kamerası görüntülerini izlediği ve görüntülerde bir oynama yapılıp yapılmadığıyla ilgili inceleme başlatıldığı iddia edildi.

Okul anahtarının müvekkilimde bulunduğu iddiası da doğru değil. Narin’in öldürüldüğü 21 Ağustos günü müvekkilim Salim Güran’ın yeğenini kaybolduğunu bildirmesi üzerine gelen jandarma ekibi, müvekkilime okulun kamerasının incelemek için okulun açılması gerektiğini söylüyor. Salim Güran da okulun görevlisini arayarak anahtarı getirmesini söylüyor. Okul çalışanı gelip okulu açıyor.

Jandarma ekibi, okul kamerası görüntülerini inceliyor. Sonrasında da kamera ve hard disklere de el koyuyor. Savcılıkta da böyle bir ithamda bulunulmadı, kamera görüntüleri yok etmekle ilgili bir soru da gelmedi.

Jandarmanın görüntüleri izlediği sırada Salim Güran da orada mıymış?

Evet müvekkilim de jandarmayla birlikte kamera görüntülerini izliyor.

- Advertisment -