Ana SayfaHaberlerGündemÖZEL HABER: Sondaj faaliyeti yürüten Fatih gemisine canlı yayın aracı götürüldü

ÖZEL HABER: Sondaj faaliyeti yürüten Fatih gemisine canlı yayın aracı götürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde merakla beklenirken, Serbestiyet Zonguldak Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 bölgesinde sondaj faaliyeti yürüten Fatih gemisine götürülmek üzere bir gemiye yüklenmiş canlı yayın aracının görüntülerine ulaştı. Reuters: Karadeniz'de Tuna 1 kuyusunda doğalgaz bulundu. Türk yetkiliye göre bu rezerv Türkiye'nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak.

FPA logolu canlı yayın aracının sahibi olan File Prodüksiyon şirketi, canlı yayın araçlarının dün Fatih sondaj gemisine götürülmek üzere gemiye yüklendiğini doğruladı.

File Prodüksiyon, Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere çok sayıda resmî kuruma canlı yayın, link hizmetleri veren özel bir şirket. Prodüksiyon şirketi en son Ayasofya’nın açılışında Cumhurbaşkanlığı ile çalışmıştı.

“Karadeniz açıklarında derin sularda doğalgaz bulundu” iddiası

Fatih sondaj gemisi 29 Mayıs’ta sismik çalışmalar yapmak için Karadeniz’e açılmıştı. TPAO bünyesindeki Fatih sondaj gemisinin Karadeniz açıklarında Tuna-1 bölgesindeki derin sularda doğalgaz rezervi bulduğu iddia ediliyor.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:40444589-6555-44e1-8529-1d64fb3e595e.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih sondaj gemisini 29 Mayıs tarihinde İstanbul’dan Karadeniz’e uğurlamıştı.

Bloomberg “Karadeniz”, Reuters “Akdeniz” diyor

Dün Konya’da güneş paneli tesisi açılış töreninde konuşan Erdoğan, ”Cuma günü ülkemize büyük bir müjde vereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur” demişti.

Borsadaki enerji hisselerinde büyük bir yükselişe neden olan müjdenin ne olduğuyla ilgili dün Bloomberg’in Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu iddia edilmişti.

Reuters ise Ankara’daki iki resmî kaynağa dayandırdığı haberinde Akdeniz dahil hidrokarbon araması yapan üç geminin çalışmalarından umut verici sonuçlar geldiğini yazmıştı.

Reuters dün akşam Türk yetkiliye dayandırarak yeni bir daha haber yaptı. Buna göre Karadeniz’de Tuna 1 kuyusunda doğalgaz bulundu. Türk yetkiliye göre bu rezerv Türkiye’nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak.

- Advertisment -