Ana SayfaHaberlerGündemÖzgür Özel Diyarbakır’da: "'Kürt sorunu yoktur' denilmesin"

Özgür Özel Diyarbakır’da: “‘Kürt sorunu yoktur’ denilmesin”

CHP lideri Özgür Özel, Doğu ve Güneydoğu ziyaretinin ilk durağı Diyarbakır’da: “CHP, barışa giden, annelerin gözünün yaşını durdurmaya yönelik, şehit gelmesine, çatışmalar olmasına ve Türkiye'nin gelişimine engel olan bu sürecin ortadan kalkması ve bitmesi, Türkiye'nin barış içinde kucaklaşması için atılacak her adıma destek olacak. Kürt sorunu vardır.”

CHP Genel Başkanı Özel’in Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van’ı kapsayan Doğu ve Güneydoğu ziyaretinin ilk durağı Diyarbakır oldu.

Özel, Diyarbakır Havalimanı’nda partililer tarafından Kürtçe şarkılar eşliğinde karşılandı.

Özel, bu sabah Diyarbakır’da kadın sivil toplum kuruluşları ile kahvaltıda biraraya geldi. 

Özel, buradaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Kürt sorunu vardır

“Meseleye şuradan bakıyoruz. Sayın Bahçeli’nin söylediği söz bir kişiye af ve ona verilecek bir kürsü, lağvolacak bir örgüt her şey tamamdır ise hiçbir şey tamam değildir. CHP, barışa giden, annelerin gözünün yaşını durdurmaya yönelik, şehit gelmesine, çatışmalar olmasına ve Türkiye’nin gelişimine engel olan bu sürecin ortadan kalkması ve bitmesi, Türkiye’nin barış içinde kucaklaşması için atılacak her adıma destektir, engel olmayacak. Ama şu söylenmesin; ‘Türkiye’de Kürt sorunu yoktur’ Türkiye’deki 26 milyonun sorununu görmezden geliyorsunuz. Kürt sorunu vardır. Tam da şuradadır; Kürt sorununa Kürt karar verir. Kürtlerin sorunu, Kürtler sorunum kalmadı diyene kadar vardır. Ülkedeki bütün vatandaşların istediğini istediği dilde konuştuğu, hukuki öngörülebilirliğin olduğu bir ülke olana kadar CHP mücadele etmeye devam edecektir. Kürtlerin sorunu tüm Türkiye’nin sorunudur. Bu iki sorun birbirini beslemeye devam edecektir. Bir kez daha bir süreç yönetilmesi, bir kez daha başarısızlık geçen sefer ne acılar yaşattıysa bu sefer daha acılarını yaşatabilir. Daha dikkatli olmalıyız.”

- Advertisment -