Ana SayfaDış HaberParis Olimpiyatları’ndaki Filistinli yüzücü Yazan Al Bawwab, sırtüstü 100 metrede 3. oldu:...

Paris Olimpiyatları’ndaki Filistinli yüzücü Yazan Al Bawwab, sırtüstü 100 metrede 3. oldu: “Fransa, Filistin’i tanımıyor ama göğsümdeki bayrağımla buradayım.”

Filistinli 24 Yaşındaki yüzücü Yazan Al Bawwab, Paris Olimpiyatları’ndaki sırtüstü 100 metre yarışında 3. olduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı: “Dünyanın bizim de insan olduğumuzu anlamasını sağlamaya çalışıyoruz. Ben de herkes gibi spor yapabilirim... Fransa, Filistin’i tanımıyor. Ama işte burada göğsümde bir bayrakla bulunuyorum.” Fransa Mayıs ayında Filistin devletini resmen tanımak için koşullarının uygun olmadığını söylemişti.

Bir zamanlar İtalya’da mülteci olarak yaşamış bir babanın oğlu olan 24 yaşındaki yüzücü Yazan Al Bawwab ülkesi Filistin’i temsilen 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında yarışıyor.

Kanada ve İngiltere’de gördüğü Havacılık ve Uzay mühendisliği eğitimi alan Al Bawwab, Dubai’de yaşıyor ve orada bir mobilyacılık işletmesi işletiyor.

Geçtiğimiz gün sırtüstü 100 metre yüzme dalında 3. olan Filistinli yüzücü, galibiyetinin ardından gazetecilere şunları söyledi:

“Bu benim için bir barış mesajı” 

“Çok, çok mutluyum… bayrağımı göndere çekmekten, sadece Filistin için zaman ayırmaktan, sadece Filistin için bir kulvarda olmaktan… Bunun benim için bir barış mesajı olduğunu düşünüyorum.”

“Fransa, Filistin’i tanımıyor ama göğsümdeki bayrağımla buradayım.”

“Dünyanın bizim de insan olduğumuzu anlamasını sağlamaya çalışıyoruz. Ben de herkes gibi spor yapabilirim… Fransa, Filistin’i tanımıyor. Ama işte burada göğsümde bir bayrakla bulunuyorum.”

Fransa yönetimi Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada Filistin devletini resmen tanımak için koşulların uygun olmadığını belirterek kararın siyasi bir değerlendirmeden öteye geçmesi gerektiğini söyledi.

“Filistin’de acı çeken insanları hatırlıyorum. Bu yüzden sabah 5’te uyanmak benim için sorun değil.”

Al Bawwab, antrenmanları ile ilgili sorulan soru hakkında şöyle bir cevap veriyor:

“Babam gibi yokluktan gelen insanlara bakıyorum. Havuzda asla şikâyet etmiyorum, Gazze’deki insanları, Filistin’de acı çeken insanları hatırlıyorum. Bu yüzden sabah 5’te uyanmak benim için sorun değil.”

“Birçok insan burada olmamızı istemiyor ama buradayım.”

“Birçok insan burada olmamızı istemiyor. Bayrağımızı görmek istemiyorlar. Ülkemin adını duymayı, var olmamızı dahi istemiyorlar. Gitmemi istiyorlar. Ama buradayım.”

- Advertisment -