Ana SayfaDış HaberPezeşkiyan’dan ilk basın toplantısı: “Türkiye, İran, Türkmenistan, Pakistan ve Afganistan'a rahatlıkla seyahat...

Pezeşkiyan’dan ilk basın toplantısı: “Türkiye, İran, Türkmenistan, Pakistan ve Afganistan’a rahatlıkla seyahat edilecek bir rota oluşturabiliriz”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ilk basın toplantısında Türkiye ile ilişkiler üzerine konuştu: Türkiye bizim dostumuz ve kardeşimizdir. Komşuluk ilişkisinden öte akrabalık ilişkilerine sahibiz. Bizim rahatlıkla Türkiye'ye gelebileceğimiz, sizin de İran'a rahatlıkla gelip İran üzerinden Türkmenistan, Pakistan ve Afganistan'a seyahat edebileceğiniz bir rota oluşturabiliriz.”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, başkent Tahran’da düzenlediği ilk basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pezeşkiyan:

‘’Türkiye bizim dostumuz ve kardeşimizdir. Komşuluk ilişkisinden öte akrabalık ilişkilerine sahibiz. Aramıza bir sınır çektiler, yoksa sınırın bu tarafı da öbür tarafı da birdir. İnançlarımız ve kültürümüz iç içedir. Türkiye ile ilişkilerimizi kesinlikle güçlendirmeliyiz.

Bizim rahatlıkla Türkiye’ye gelebileceğimiz, sizin de İran’a rahatlıkla gelip İran üzerinden Türkmenistan, Pakistan ve Afganistan’a seyahat edebileceğiniz bir rota oluşturabiliriz.

Mutlaka Türkiye’yi ziyaret edeceğiz ve siyasetçileri, akademisyenleri ve yatırımcıları davet edeceğiz. Türkiye ve İslam ülkeleriyle ilişkilerden çok umutluyuz.’’

“Ahlak polisinin sizi rahatsız etmemesi gerekiyordu

İran Cumhurbaşkanı’na soru sormak için gelen bir kadın muhabir toplantı salonuna gelmeden önce irşat devriyeleri olarak adlandırılan ahlak polisine yakalanmamak için çaba harcadığını söyledi. Kadın muhabire yanıt olarak Pezeşkiyan: “İrşat devriyesi yine sizi rahatsız mı ediyor? Bunu yapmamaları gerekiyordu. Artık kimseyi rahatsız etmesinler diye bu konuyu takip edeceğiz”dedi.

- Advertisment -