Ana SayfaHaberlerGündemPolis belediyenin astığı Kanal İstanbul afişlerini indirdi

Polis belediyenin astığı Kanal İstanbul afişlerini indirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’daki bazı üst geçitlere asılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili bilgilendirme afişleri gece yarısı polislerce söküldü. Uygulamaya tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, “Yasa gereği bölücü ve yıkıcı olmayan afişler ancak mahkeme kararıyla kaldırılabilir” dedi.

Twitter ve Youtube’a düşen bir videoda, sivil kıyafetli emniyet memurlarının, belediye binasına 30 metre uzaklıktaki Saraçhane alt geçidinde asılı olan “Ya Kanal Ya İstanbul” yazılı afişi yerinden kaldırdıkları görülüyor.

İmamoğlu’ndan tepki: “Kimse susup oturmamızı beklemesin”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada afişlerin sökülmesinin yargı kararı olmaksızın keyfi bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekti:

“Yasa gereği bölücü ve yıkıcı olmayan afişler ancak mahkeme kararıyla kaldırılabilir. Maalesef bir avuç insan artık yargı kararına bile gerek duymadan canının istediğini yapıyor. Şehrin huzuru için bu süreci kendi haline bırakacağız ama unutmayacağız. Rant projesine karşı bilgilendirme faaliyetlerimiz ise devam edecek. Kimse susup oturmamızı beklemesin.”

Kaftancıoğlu: “Beyhude çaba”

Uygulamaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da tepki gösterdi:

“Afişleri hadi bugünlük söktünüz diyelim, İstanbul’a yaptığınız ihanetleri ve 16 milyon İstanbulluyu yok sayışınızı nasıl sökeceksiniz halkın zihninden ve yüreğinden? Beyhude çaba, benden söylemesi…”

- Advertisment -