Ana SayfaHaberlerDünyaPolonya Başbakanı’ndan Almanya’ya eleştiri: “Berlin’den bir karar çıkana kadar, Ukrayna düşmanı püskürtüyor...

Polonya Başbakanı’ndan Almanya’ya eleştiri: “Berlin’den bir karar çıkana kadar, Ukrayna düşmanı püskürtüyor bile”

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Der Spiegel dergisine verdiği söyleşide Almanya’nın Ukrayna politikasına dair sert eleştirilerde bulundu, Almanya’nın silah yardımları konusunda yavaş hareket ettiğini söyledi: “Berlin’in tereddütleri ve eylemsizliği, Almanya ile ittifak içinde olmanın önemini sorgulatıyor. Almanya karar verene kadar, Ukrayna düşmanı püskürtüyor bile.” Başbakan, 2016’da Türkiye’ye mülteciler için milyonlarca doların hızlı bir şekilde verilmesine rağmen Ukrayna konusunda paranın “burundan kan damlar gibi yavaş” verildiğini de söyledi.

Polonya Başbakanı Morawiecki, Der Spiegel’e verdiği söyleşide Almanya’yı çok sert bir şekilde eleştirdi: “Berlin’in tereddütleri ve eylemsizliği, Almanya ile ittifak içinde olmanın önemini sorgulatıyor. Almanya karar verene kadar, Ukrayna düşmanı püskürtüyor bile.”

Başbakan, 2016’da Türkiye’ye mülteciler için milyonlarca doların hızlı bir şekilde verilmesine rağmen Ukrayna konusunda paranın “burundan kan damlar gibi yavaş” verildiğini söyledi, Haziran’da AB’nin Ukrayna’ya 9 milyar dolar verme kararı aldığını hatırlattı.

Başbakan Morewiecki, Almanya’nın kömür ve nükleer enerjiyi geride bırakmaya yönelik enerji politikasının hatalı olduğunu anlamakta geç kaldığını belirtti: “Putin, gaz borularını silah gibi kullanıyor.”

Başbakan ayrıca Ukrayna’nın Avrupa’nın özgürlüğü için savaştığını söyledi: “Ukrayna düşerse, Putin’in başka bir ülkeye saldırması an meselesi olur.”

- Advertisment -