Ana SayfaHaberlerProf. Ergüder’e fakültesinden destek: ‘Hocamızın itibarı kendi katkılarından kaynaklanmaktadır ve öyle kalacaktır

Prof. Ergüder’e fakültesinden destek: ‘Hocamızın itibarı kendi katkılarından kaynaklanmaktadır ve öyle kalacaktır

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü resmi Twitter hesabından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suçladığı eski rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder için bir destek mesajı yayımlandı.

Ergüder için yayımlanan mesajda şöyle denildi:  

“Prof. Dr. Üstün Ergüder, bölümümüzün kurucularından, üniversitemizin ve Türkiye’nin 12 Eylül askeri diktatörlük dönemi sonrası ilk seçilmiş rektörü, Türkiye’de siyaset bilimi akademik disiplininin gelişmesinde öncü ve önemli katkıları olan, demokrat ve özgürlükçü yaklaşım ve tutumunu her fırsatta ispatlamış çok değerli bir bilim insanıdır. Kendisinin Türkiye yükseköğretimi konusundaki görüş ve önerileri bugüne kadar ülkeye gerçekten hizmet etmek isteyen tüm yetkililer tarafından dikkate alınmış, saygı görmüştür. Hocamızın itibarı kendi katkılarından kaynaklanmaktadır ve öyle kalacaktır.”

Süleyman Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu A Haber kanalında, Boğaziçi Üniversitesi eylemleri hakkındaki açıklamasında Prof. Dr. Üstün Ergüder’i hedef göstermiş ve “Bir kişiyi daha söylemek istiyorum, Üstün Ergüder bu işlerin göbeğindedir. Eski rektör. Hâlâ bu işi kaşımak için yazılar yazıyor, tahrik ediyor. Hadi reddetsin de göreyim” ifadelerini kullanmıştı.

- Advertisment -