Ana SayfaDış HaberPutin: Filistin’e elimizden gelen yardımı yapıyoruz, bağımsız Filistin’i savunuyoruz

Putin: Filistin’e elimizden gelen yardımı yapıyoruz, bağımsız Filistin’i savunuyoruz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüşen Rusya lideri Putin: “Rusya kendisini savunmak zorunda ancak Filistin'de yaşananları da göz ardı etmiyoruz. Filistin için elimizden geleni yapıyoruz. Gazze’de çoğu kadın ve çocuk 40 bin insan öldürüldü. Kendi çıkarlarımızı gözetmeden, bölgede barışın sağlanması için tam bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz.”

14-15 Ağustos’ta Türkiye’ye gelerek TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapacak olan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye ziyareti öncesi Moskova’ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, basın toplantısında şunları söyledi:

“Filistin halkına destek olmak için her fırsatı değerlendiriyoruz”

“Herkesin bildiği gibi bugün Rusya ne yazık ki kendisini elinde silahla savunmak zorunda ancak Filistin’de yaşananları da elbette göz ardı etmiyoruz.  Arap dünyasına değer veriyoruz ama özellikle Filistin’le çok köklü, derin bağlarımız var ve buna çok değer veriyoruz.

“Ve elbette Filistin’de yaşanan insanlık dramını büyük bir endişeyle ve vicdanlarımız sızlayarak takip ediyoruz. Elimizden geldiğince Filistin halkını desteklemek için gereken her şeyi yapıyoruz. Biliyorsunuz 700 tona yakın insani yardım gönderdik, Filistin halkına destek olmak için her fırsatı değerlendiriyoruz.

“Çoğu kadın ve çocuk 40 bin kişi öldü”

“Özellikle Gazze’de sivil halkın öldürülmesinden büyük endişe duyuyoruz. BM’ye göre 40 bin kişi öldü, çoğu kadın ve çocuk. Biliyorsunuz, biz her zaman bölgede barışçıl bir çözümü savunduk. Bu meselenin kökleri çok eskilere dayanıyor ve en önemli sebebi, daha önce uluslararası düzeyde alınan kararların yok sayılması. Her şeyden önce Birleşmiş Milletler’de bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla ilgili karar var.

“Barış için bağımsız Filistin kurulmalı”

“Bizim pozisyonumuz hiç değişmedi. Asla kendi çıkarlarımızı gözetmeden, bölgede istikrarlı bir barışın sağlanması için Birleşmiş Milletler’in tüm kararlarının uygulanması ve her şeyden önce tam bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz.”

- Advertisment -