Ana SayfaDış HaberPutin, seçime üç hafta kala ulusa seslendi: “Batılı birliklerin Ukrayna’ya konuşlandırılmasının ‘trajik’...

Putin, seçime üç hafta kala ulusa seslendi: “Batılı birliklerin Ukrayna’ya konuşlandırılmasının ‘trajik’ sonuçları olur”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkanlık seçimlerine 3 haftadan az bir süre kala yaptığı yıllık ulusa sesleniş konuşmasında Batı’nın “Rusya’yı yok etmeye” ve “Rusya’nın kalkınmasını kontrol altına almaya” çalıştığını söyledi. 

Putin, bugün yaptığı yıllık ulusa sesleniş konuşmasında Rus halkına seslendi, Batı’ya sert sözlerle yüklendi:

“Batı ‘ölmekte olan’ bir Rusya görmek istiyor fakat Rus halkının kararlılığı ve birliği nedeniyle yanlış hesap yapıyor. Sözde Batı, sömürgeci eğilimleriyle, sadece kalkınmamızı kontrol altına almak için çabalamıyor. Aynı zamanda bizi yok etmeye ve Ukrayna da dahil olmak üzere bize ait yerleri kendi amaçları için kullanmaya, aramıza nifak sokmaya, bizi zayıflatmaya kararlılar. Rus vatandaşları özgürlüğünü ve bağımsızlığını savunacak. Geleceğe dair yolumuzun belirlenmesi yalnızca sizin, Rus halkının elindedir.” 

Batı’nın ‘Rus bölgelerine’ saldırmaya hazırlandığını ve bunu yapmak için mümkün olan en iyi, en etkili güçleri kullandıklarını belirten Putin, “Ancak topraklarımızı işgal etmeye çalışanların akıbetini hatırlıyoruz ve elbette onların akıbeti bizim karşılaşabileceğimiz her şeyden çok daha trajik olacaktır. Bizim de silahlarımız olduğunun farkına varmalılar. Bu silahlar onları kendi topraklarında yenebilecek silahlar ve elbette tüm bunlar çok tehlikeli çünkü esasında nükleer silah kullanımını tetikleyebilir. Bunu anlamıyorlar mı?” dedi.

Putin's address: an attempt to unite Russians and blackmail the West | OSW  Centre for Eastern Studies

Putin Batılılar için, “Bu insanlar çetin tecrübeleri olmayan insanlardır. Onlar unutmuş olabilir ama biz örneğin Kafkasya savaşında ve şimdi de Ukrayna’daki çatışmada bunu fazlasıyla yaşadık, yaşıyoruz.” dedi. Rus lider,” Batılı birliklerin Ukrayna’ya konuşlandırılması ‘trajik’ sonuçlar doğurur.” diyerek uyarıda bulundu. Putin ayrıca, Rusların çoğunluğunun, şu anda üçüncü yılında olan Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgalini desteklediğini söyledi.

İç politikayla ilgili de konuşan Rus devlet başkanı, yaptırımlar nedeniyle Batılı şirketlerin ülkeden ayrılmasının ardından kurulan yeni Rus işletmelerine övdü. Dijitalleşmenin önemli olduğunu ifade etti ve yüksek hızlı internetin bu büyük ülkedeki herkes için mevcut olması gerektiğini vurguladı. Putin ayrıca “vergi yükünün daha adil dağıtılması” amacıyla Rusya’da vergilendirmenin “modernleştirilmesi” için çalışma başlatılacağını söyledi. Ayrıca bir dizi çevre ve iklim projesini de duyurdu.

- Advertisment -