Ana SayfaManşetRabia Naz’ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma takipsizlikle sonuçlandı

Rabia Naz’ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma takipsizlikle sonuçlandı

Giresun Cumhuriyet Savcılığı, 2018’de şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan için açılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Gelişmeyi Twitter üzerinden duyuran baba Şaban Vatan, kararın “akla, mantığa, bilime ve hukuka” dayanmadığını ifade etti, Adalet Bakanı’na tepki gösterdi.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada Giresun Cumhuriyet Savcılığı, Vatan’ın “Evinin çatısından düştüğü” kanaatine vardı ve takipsizlik kararı verdi. Savcılık bu kararla, Rabia Naz’ın 15 metre yüksekliğindeki terasın yan tarafından bahçeye atladığı ve felç kırıklarıyla 15 metre boyunca kan ve çamur izi bırakmaksızın sürünerek evinin ön tarafına geldiği teorisini kabul etmiş oldu.

Rabia Naz olayını başından beri yakından takip eden gazeteci Metin Cihan, karara tepki gösterdi ve kararın altında imzası olan savcının daha önce baba Şaban Vatan hakkında Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılma kararı verdiğini söyledi.  

Olayın aydınlatılması konusunda uzun süredir girişimlerde bulunan Şaban Vatan, Twitter üzerinden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e tepki gösterdi, karar metninde yer alan ifadelerin “akla, mantığa, bilime ve hukuka” dayanmadığını ifade etti.

- Advertisment -