Ana SayfaHaberlerDünyaReuters: Hyundai, ABD’nin Alabama eyaletinde çocuk işçi çalıştırıyor

Reuters: Hyundai, ABD’nin Alabama eyaletinde çocuk işçi çalıştırıyor

Reuters haber ajansı özel bir araştırma sonucunda Hyundai’nin alt kuruluşu olan SMART şirketinin Alabama’daki araba fabrikasında 12 yaşındaki çocuk işçi çalıştırdığını iddia etti. Yerel polis, çocukların aileleri ve şirket çalışanlarıyla konuşan Reuters, fabrikada 50 çocuk işçinin çalıştırıldığını ileri sürdü.

Reuters, Hyundai’ye bağlı olarak çalışan, ABD’nin Alabama eyaletindeki SMART şirketine ait araba fabrikasında 50 çocuk işçinin çalıştırıldığı iddiasını haberleştirdi. Reuters’a göre fabrikada okula gitmeyen ve 12 yaşında olan çocuk işçiler çalışıyor. Reuters’a konuşan eski fabrika çalışanları da iddiaları doğruladı: “11-12 yaşındaki çocuklar gece vardiyasında dahi çalışıyordu.”

Hyundai ve SMART iddiaları reddetti, işe alım süreçlerinin hukuka uygun bir şekilde ilerletildiğini savundu. Alabama yasalarına göre, araba fabrikası gibi tehlikeli işlerde 18 yaşından küçüklerin çalışması yasak, 17 yaşından küçüklerin ise bir okula kayıtlı olması zorunlu. Reuters, okula gitmeyen ve tehlikeli fabrika işlerinde çalışan çocuklar hakkında yerel polisin yakın zamanda federal hükümet ile koordineli bir soruşturma başlatacağını belirtiyor.

- Advertisment -