Ana SayfaHaberlerReuters: Türkiye hafta sonu sokağa çıkma yasağını tekrar düşünüyor

Reuters: Türkiye hafta sonu sokağa çıkma yasağını tekrar düşünüyor

Reuters’e göre Türkiye, artan vaka ve hasta sayısının önüne geçebilmek için genç ve yaşlı insanların evde kalması ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı gibi uygulamaları tekrar hayata geçirmeyi düşünüyor. İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, 'sokağa çıkma yasağı' yeniden konulacak gibi haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Reuters Haber Ajansı’na konuşan üst düzey bir yetkiliye göre, Türkiye, artan vaka ve hasta sayısının önüne geçebilmek amacıyla genç ve yaşlı insanlar için evde kalma tedbirleri hatta hafta sonu tecritleri gibi uygulamaları tekrar hayata geçirmeyi düşünüyor. İsmi açıklanmayan yetkiliye göre bu tedbirlerin uygulanmamasının sebebi, ekonomik toparlanmaya zarar verme endişesi.

“Vaka sayısı hükümetin açıkladığının yaklaşık 5 katı”

Yetkili ajansa COVID-19 vaka sayısının hükümetin günlük açıkladığının beş katı olduğunu da söylemiş.

Kabinenin konu üzerine çalıştığını ifade eden yetkili, bu konularda bir an önce adım atılacağını belirterek, “Gündemdeki önlemler: restoranların ve tesislerin belirli saatlerde kapatılması; gençlerin ve 65 yaş üstü çocukların dışarı çıkabileceği sabit saatler; ya da son adım olarak, hafta sokağa çıkma yasakları” dedi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama

İçişleri Bakanlığı, ”Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye’de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir” açıklamasında bulundu.

- Advertisment -