Ana SayfaHaberlerEkonomiReuters’e göre dövizi Erdoğan’ın 128 milyar dolar savunması ve 24 Nisan gerilimi...

Reuters’e göre dövizi Erdoğan’ın 128 milyar dolar savunması ve 24 Nisan gerilimi uçurdu

Dolar 8,30 TL, Euro 10 TL oldu. Bu ani yükselişi açıklamak için abonelerine analiz geçen Reuters’e göre sebep, Erdoğan’ın 128 milyar dolar rezervin erimesini savunması ve Cumartesi günü Biden’ın “soykırım” açıklaması yapma ihtimalinin yarattığı tedirginlik.

Döviz güne yükselişle başladı. Dolar 8,36 TL’ye tırmanırken Euro 10 TL’yi aştı.

Geçen haftayı 8,08 seviyesinden kapatan dolar/TL paritesi haftanın ilk üç gününde kademeli olarak artış kaydetmişti. Bugün ise doların ateşi arttı. İşlem günü içerisinde dolar en yüksek seviye olarak 8,369’ye kadar ulaştı. Günü en düşük seviyesi ise 8,1672 olarak kaydedildi. Dolardaki artış yüzde 1,30 oldu.

Euro da günün ilk saatlerinde 10 TL’nin üzerine çıktı. Euro/TL paritesinde günün en yüksek seviyesi 10,0816 olarak kaydedilirken en düşük seviye 8,8213 oldu.

Reuters, TL’nin yüzde 2 değer kaybetmesi üzerine abonelerine geçtiği analizde bu yükselişi Erdoğan’ın rezerv satışını savunan açıklamalarına ve Türkiye’de Cumartesi gününe denk gelecek 24 Nisan’da Biden’ın olası “soykırım” açıklamasına bağladı. Reuters’e göre iki ülke arasında zaten gergin olan ilişkiler bu beklenti nedeniyle daha da gerilmiş durumda ve bundan endişe duyan yatırımcılar Cuma günü başlayacak üç günlük tatil öncesinde piyasadan çekilmiş olabilir.

- Advertisment -