Ana SayfaVİDEO HABERRıdvan Dilmen: ‘Ben ne Pelikan ne yandaş anlarım’

Rıdvan Dilmen: ‘Ben ne Pelikan ne yandaş anlarım’

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’le A Spor yorumcuları arasındaki münakaşa sertleşti. Dilmen, dün geceki konuşmasında Başakşehir’in şampiyonluğuna ‘karanlık gece’ diyen grubun gazetesi Fotomaç’ın manşetini hatırlattı: “Başakşehir şampiyon olmuş, manşet: ‘Karanlık gece’. Ha, şikeci oluyor Başakşehir! Altında ‘benim takımım’ diyen cumhurbaşkanı, oğlu Bilal bey de masumane bir şekilde maça gitmiş.”

“Logoya güvenip yapmayın, beni hiç kimse ilgilendirmez. Ne Serhat (Albayrak) bey ilgilendirir ne A Spor ilgilendirir ne ATV ilgilendirir. Ben ne Pelikan anlarım ne demek olduğunu da bilmem. Yandaş mandaş da değilim. Sayın cumhurbaşkanının hayranı olan bir insanım, vatanseverim.”

Başakşehir-Galatasaray maçının ardından NTV canlı yayında spor gündemini değerlendiren Rıdvan Dilmen’in hedefinde A Spor vardı. Önceki gün A Spor ekranında kendisine yönelik “şeytan” yakıştırmasını kullanan eski hakem Erman Toroğlu’na sert sözlerle yüklenen Dilmen, şeytan kelimesinin futbolculuk döneminde sahadaki oyunuyla ilgili bir lakap olduğunu ifade etti. Dilmen şu ifadeleri kullandı:

“Maçtan sonra yorumları izledim. Öyle lakaplarımızı falan dinledim. Enteresan… Bu ligde önemli hakemlik yapmış değerler var. Birisi penaltı değildir diyor, birisi de ‘bunu vermeyen terbiyesizdir’ (Erman Toroğlu) diyor. Terbiye ve ahlak kelimeleri çok kolay uçuştuğu için havalarda nasıl oluyorsa…”

“Erman hocam, bana şeytan deme lüksün yok”

Tartışmalı pozisyonlarda hakemlerin verdiği farklı kararları eleştiren Dilmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçimden ‘keşke bu konulara girmesen’ diyorum ama kaçamıyoruz. Kaçıyorsun, kaçıyorsun, zannediyorlar ki böyle suskun, bitik… Ben, Allah’a sığındım; işini yapmaya çalışan, hata yapabilen, geçmişimde de yapmış olabilirim. Ama iftira atmam. İnsanları birisine düşman etmeye çalışmam. Birisine lakap takmam. Futbolcuyken idare edersiniz. Tribünler ‘Şeytan buraya’ diye bağırdıklarında asla gitmezdim. Niye gideyim? ‘Rıdvan buraya’ dedikleri zaman giderdim. Kaldı ki o zamanlar gençtim. Şimdi 32 ve 21 yaşında iki çocuğum var. 58 yaşındayım. Erman hocam, Allah sana uzun ömürler versin, 71 yaşına geldin. Şeytan falan demeye hakkın yok benim için, yok öyle bir lüksün.

“Serhat Albayrak, siz de ‘bir dakika’ deyin”

“Yarın daha detaylı konuşacağız da ‘lan’lar havada uçuştu geçen sene. Göksel Gümüşdağ kim? Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşinin yakın akrabası. Allah Allah, insanların da kafası karışıyor. A Spor’da sabah akşam ‘ulan Göksel’ bilmem ne… Serhat (Albayrak) bey siz de bir dakika deyin ya. Arkadaşlarınız ekmeklerini yesinler, profesyonel insanlar, Allah daha çok versin, saygı duyuyorum. Bir dakika deyin, ne oluyor deyin ya. Eleştirin. Tahkim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın avukatı olamaz, bu başka bir konudur. Nihat Özdemir’e, ‘sen niye hala değiştirmiyorsun’ deyin.

“10 MHK başkanı geldi, Fenerbahçe şampiyon olmadı”

“Hani ben çok güçlüyüm ya… 10 tane MHK başkanı geldi, Fenerbahçe şampiyon olmadı, ben yapacakmışım! O zaman niye getirememişim benim çok gücüm varsa? Neden Zekeriya Alp’i ben getirememişim, Serdar Tatlı’yı getirmişim? Ben neden Yusuf Namoğlu’nu, Sabri Çelik’i getirememişim? Tahkim Kurulu Başkanı’nı getirememişim, Rıdvan Dilmen sezonu ilan ediyorsunuz.

“Ben ne Pelikan anlarım ne yandaş”

“Bir de alay eder gibi, Levent Tüzemen’e hiç yakıştıramadım… Logoya güvenip yapmayın, beni hiç kimse ilgilendirmez. Ne Serhat (Albayrak) bey ilgilendirir ne A Spor ilgilendirir ne ATV ilgilendirir. Ben ne Pelikan anlarım ne demek olduğunu da bilmem. Ne yandaş anlarım ne bunu anlarım. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin bir evladıyım. Siyaset de burada konuşmuyorum. Yandaş mandaş da değilim. Sayın cumhurbaşkanının hayranı olan bir insanım, vatanseverim.

“Ama şimdi algılar ne oluyor? Allah Allah diyor, Serhat beyin yönettiği yerde yakın akrabasına (Göksel Gümüşdağ) ‘lan’ diyorlar, uçuyorlar, Rıdvan’a da bir güzel çakıyorlar…

“Ben ne A Haber ne Halk Tv dinlerim”

“Ben ne Serhat bey tanırım (dostumuzdur, eskiden daha fazla görüşürdüm), ne A Haber-A Spor ne de Halk TV-Malk TV dinlerim. Ben emeğimle buralara gelmiş bir insanım. O yüzden siz kötülüğü bana değil, devlete yapıyorsunuz. Yapmayın.

Fotomaç’ın manşeti

“Başakşehir şampiyon olmuş, manşet: ‘Karanlık gece’. Ha, şikeci oluyor Başakşehir! Altında ‘benim takımım’ diyen cumhurbaşkanı, oğlu Bilal bey de masumane bir şekilde maça gitmiş. Altında bu resimlerle tebrik ediliyor, üstünde Başakşehir şikeci oluyor. Olur mu öyle şey? Sen kime yapıyorsun bu saygısızlığı? Haydi, bana yaptın. Banttan oynamayın bari… Direkt içinizde ne varsa, ne duyduysanız söyleyin, ben de doğru veya yanlış diyeyim.”

Rıdvan Dilmen’in bu akşamki Fenerbahçe-Hatayspor maçından sonra bazı spor yorumcularının 3 Temmuz 2011 sürecindeki tutumları ile ilgili bir açıklama daha yapması bekleniyor.

- Advertisment -