Ana SayfaHaberlerDünyaRuslar -20 derecede Navalny için sokaklara çıktı

Ruslar -20 derecede Navalny için sokaklara çıktı

Rusya’da zehirlenmesinin ardından tedavi için götürüldüğü Almanya'dan ülkesine döner dönmez hapse atılan muhalif lider Aleksey Navalny'nin çağrısıyla, ülkenin birçok şehrinde gösteriler başladı. Dondurucu soğukların da durduramadığı göstericilerden gözaltına alınanların sayısı artıyor.

Navalny destekçilerinin Vladivostok ve Habarovsk şehirlerindeki protestolarında arbede yaşanırken, birçok protestocu Rus polisi tarafından gözaltına alındı. Edinilen ilk bilgilere göre şimdiye kadar 10 farklı ilde 50’den fazla eylemci poliste.

Navalny destekçilerinin ülke çapında 60’tan fazla şehirde gösteri yapacağı biliniyor.

Euronews’un haberine göre Rusya’nın farklı bölgelerindeki üniversite ve kolejler öğrencileri mitinglere katılmamaya çağırdı; bazıları, gösterilere katılanlara okuldan atılma da dahil olmak üzere disiplin cezaları uygulayacaklarını duyurdu.

Moskova Belediye Başkanı: Gösteriler kabul edilemez

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, koronavirüs pandemisinin ortasında yaşanan gösterileri “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Öte yandan Navalny’nin kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Fonu’nun avukatı Lyubov Sobol, Navalny taraftarlarına Cumartesi günü sokağa çıkma çağrısı yapmasının ardından gözaltına alınmıştı.

- Advertisment -