Ana SayfaDış HaberRusya: Türkler, sığınmacıların dönüşü ve terör konusunda anlaşılırsa Suriye’den çekilmeye hazır

Rusya: Türkler, sığınmacıların dönüşü ve terör konusunda anlaşılırsa Suriye’den çekilmeye hazır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Rusya, İran, Türkiye ve Suriye; Ankara-Şam normalleşmesi adına yakında bir araya gelebilir. Suriye tarafı, sürecin ilerlemesi için Türk birliklerinin çekilmesine dair protokol istiyor. Türkler, sığınmacıların dönüşü ve terör tehdidinin bastırılması konusunda anlaşılırsa Suriye’den çekilmeye hazırlar.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Russia Today’de (RT) yayınlanan belgeselde Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecine dair de açıklamalarda bulundu.

Lavrov, yakında Rusya, İran, Türkiye ve Suriye’nin bir araya gelebileceğini ve terör ile sığınmacıların dönüşü konusunda anlaşılması durumunda Türkiye’nin Suriye’den çekilmeye hazır olduğunu ifade etti.

Lavrov şu sözleri kullandı:

Rusya, İran, Türkiye ve Suriye; Ankara-Şam normalleşmesi adına yakında bir araya gelebilir.

Suriye hükümeti, bu sürecin devam edebilmesi için Türk birliklerinin Suriye’den tamamen çekilmesine ilişkin net bir prosedüre karar verilmesi gerektiğine inanıyor. Türkler buna hazır, ancak şu ana kadar belirli şartlar üzerinde anlaşma sağlanamadı. Sığınmacıların geri dönüşünden, terör tehdidini bastırmak için gerekli önlemlerden bahsediyorum, bu da Türk birliklerinin kalmasını gereksiz kılacak. Bunların hepsi üzerinde çalışılıyor.

- Advertisment -