Soruşturma kapsamında Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran şüpheli sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliyeye ifadeye çağrılmış ve 2,5 saat boyunca ifade vermişti.
Savcılıktaki sorgusunun tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen Saran’dan saç ve kan örnekleri alındı.
Saran’ın saç örneğinde yapılan incelemede ‘kokain pozitif’ olduğu belirlendi.
Saran’ın kan, idrar ve tırnak testleri ise negatif çıktı.

Sadettin Saran’ndan ilk açıklama
Saran yazılı açıklama yaparak, uyuşturucu iddiasını reddetti.
Açıklama şöyle:
“Pozitif çıktığı iddia edilen maddeyi hayatım boyunca kullanmadım. Bırakın kullanmayı, söz konusu maddeyi yakından görmüşlüğüm dahi bulunmamaktadır” “Gerçeğin bilimsel yöntemlerle, evrensel standartlara uygun biçimde ortaya konulmasından hiçbir çekincem bulunmamaktadır”
İfadesinde ne demişti?
Uyuşturucu soruşturması kapsamında hafta sonu savcılıkta ifade veren Fenerbahçe Başkanı ve iş insanı Sadettin Saran, ifadesinde, “Ela Rümeysa Cebeci ile 3 yıl önce bana mesaj atınca tanıştım. Kendisiyle hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Fenerbahçe Başkanlık seçimlerinde iftiraya uğradığım için pek çok kişi tarafından bana organik sakinleştiriler verildi. Ben de bunları kullandım bunların içerisinde uyuşturucu etken maddesi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Saran, Asos’taki evinde uyuşturucu madde tespit edilmesi hakkında, ”Assos’taki evimde bulunan maddelerdeki ilk test pozitif çıkmış olabilir ancak kriminal raporun beklenmesini talep ederiz. Assos’taki villada çok fazla insanın katıldığı davetler düzenleriz” demişti.













