Ana SayfaHaberlerGündemSağlık Bakanı Memişoğlu: "Bize bu bebeklerle ilgili 'ölüm anlamında' herhangi bir bilgi...

Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Bize bu bebeklerle ilgili ‘ölüm anlamında’ herhangi bir bilgi verilmedi, zaten dosya gizli.”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katıldığı programda “Yenidoğan çetesi” soruşturmasına ilişkin: "Bize bu bebeklerle ilgili 'ölüm anlamında' herhangi bir bilgi verilmedi, zaten dosya gizli." Çetenin nasıl çökertildiğini tarih vererek anlatan Bakan Memişoğlu, bakanlığın emniyet ile koordineli hareket ederek 26 Nisan'da büyük bir operasyon gerçekleştirdiğini, tüm somut delillerin bu operasyonla toplandığını ve çetenin çökertildiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, konuk olduğu AA Editör Masası’nda “Yenidoğan çetesi” hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu bebek ölümleri engellenemez miydi?

Soru: “Sayın Bakanım, ihbarı alıp denetimlere gittiniz ama ölümler devam ediyor. Bu engellenemez miydi?”

Memişoğlu: “Bize bu bebeklerle ilgili ‘ölüm anlamında’ herhangi bir bilgi verilmedi, zaten dosya gizli. Savcılıkta. Bize bebeklerle alakalı durumdan çok, bizim gidip tespit etmemiz isteniyor. Çünkü dosyada gizlilik var.”

Bu insanların amacı bebek öldürmek değil

Memişoğlu: “Bu insanların amacı bebekleri öldürmek değil, bebekleri uzun süre yatırarak hem aileden hem de SGK’dan para almak.”

 ‘Köstebek’ açıklaması: ‘Kapalı zarf verdik’

Memişoğlu: “25 Eylül’de anlık olarak olağanüstü bir denetim yapıyoruz. Dosyadan bilgi elde edilen zaman bu zaman. 28 Eylül’de de İstanbul genelinde bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon 25 Eylül’de denetim yapılan hastanelerdeki dosyaların değerlendirilmesi neticesinde Emniyet’e raporları verdik. 28 Eylül 2023’ten bizim komisyon oluşturmamızın en büyük sebebi denetimlerin incelenme süreci ve somut delil oluşturma. Biz denetleme yaparken kimsenin nereye gideceği belli değil. Ellerine kapalı zarf vererek hastanelere gönderdik. Bu denetimleri polis koordinesinde gerçekleştirdik. Biz denetleme yaparken kimsenin nereye gideceği belli değil. Ellerine kapalı zarf vererek hastanelere gönderdik. Bu denetimleri polis koordinesinde gerçekleştirdik. Dosyada gizlilik var. Bebek ölümleri ile ilgili bize bilgi verilmedi. Savcılık 24 Kasım 2023’te Bakanlıktan inceleme yapmamızı istedi. Müfettişlerimiz savcılıkla bağlantılı çalıştı.”

“27 Mart’ta CİMER’e şikayet başvurusu oluşturuluyor. 28 Mart’ta bu şikayet iletiliyor. Bakanlık teftiş kurulu ve İl Sağlık müdürlüğüne bu şikayet iletiliyor. Bakılıyor ki İl Sağlık Müdürlüğü gereğini yapmak için harekete geçiyor. Denetlemeler yapılıp, talimatlar veriliyor. Bu çete öyle bir çete ki manipüle ediyor delil bulamıyoruz dedi arkadaşlarımız. Dolayısıyla rutin biz bu sefer 5 Mayıs 2023’te Emniyet’ten destek istiyoruz. Böyle bir şüphe var. Bebekleri fazla yatırarak, hastanelere göndererek SGK’yı suiistimal ettiklerini ilettik.

Bebeklerin yoğun bakım ihtiyaçları olduğu için kendileri manipüle edip bunu ekiplerimize iletiyorlar. Orada şöyle de olabilirdi. Denetimden bir şey çıkmadı buna devam etmiyoruz. Ama biz böyle yapmadık.”

Sağlık Bakanı Memişoğlu, özel sağlık tesislerinin denetimlerini revize edeceklerini, bu konuda yeniden bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

Memişoğlu, “Aile hekimliği ile ilgili düzenlemeyi bitirdik, onay ve inceleme aşamasında. Hekimliğini gerçekten hakkıyla yapan arkadaşlarımız çok avantaj elde edecek” dedi.

- Advertisment -