Ana SayfaHaberler‘Şahsımın yaklaşımı şahsımı da üzdü’

‘Şahsımın yaklaşımı şahsımı da üzdü’

Denizli’de koronavirüs denetiminde bir dönerciyi, dönerci ustası kendisiyle ilgilenmeyince ‘eldiveni yok’ diyerek kapattıran Denizli Valisi, ardından “Şahsımın yaklaşımı şahsımı da üzdü” diyerek özür mesajı yayımladı. Ama imla hataları ve bozuk Türkçe yüzünden mesajı üç kere silip yeniden yazdı.

Denizli’de koronavirüs denetimi için dükkânları gezen Vali Ali Fuat Atik’in ziyaret ettiği bir dönercide yaşananlar sosyal medyanın gündemine oturdu.

Dönercinin kendisi ile ilgilenmemesine sinirlendi

Görüntülerde Vali Atik, kalabalık bir heyetle dükkânları denetlerken bir dönercinin önüne geliyor, “Dönerci” diye seslendiği döner ustası Vali’ye cevap vermeden yanan dönerini kesmeye devam edince sinirlenen vali, dönercinin eldiven takmadığını ve maskesiyle burnunu kapatmadığını söylüyor, “Patronun nerede” diyor. Ardından yanındaki görevlilere “İşletmeyi kapatın” emri veriyor.

Valinin kapatma gerekçesi yaptığı eldiveni yemek servisi veren dükkânlardaki ustaların takması ise yasak.

Yazım hatalarıyla dolu iki açıklama

Görüntülerin sosyal medyadan büyük tepki alması üzerine Vali Ali Fuat Atik, sosyal medya hesabından bir özür mesajı yayımlayarak “yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten şahsımı da üzdü. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyoruz” dedi.

Fakat Vali Atik, bozuk bir Türkçe ve imla yanlışlarıyla dolu özür metnini kısa bir süre sonra sildi.

Birinci özür metni

Ardından Vali Atik, hesabından yeni bir metin paylaştı ama sadece ayrı yazılması gereken –de –da’ların düzeltildiği görüldü ve bu metin de çok sayıda yazım yanlışına gelen tepkiler üzerine silindi.

İkinci özür metni

Bu paylaşım da gelen tepkiler üzerine silindi ve üçüncü bir özür metni paylaşıldı.

Fakat bu son metin de bozuktu ve imla hataları içeriyordu.

Vali Atik’in davranışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da attığı tivitle eleştirdi.

- Advertisment -