Ana SayfaHaberlerŞamil Tayyar’dan BBP Lideri Destici’ye: Bu kararla Cumhurbaşkanımız da vatan haini, Yunan,...

Şamil Tayyar’dan BBP Lideri Destici’ye: Bu kararla Cumhurbaşkanımız da vatan haini, Yunan, Ermeni mi oldu?

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, BBP lideri Mustafa Destici’nin, kredi kartlarına yönelik kesintiyi eleştirenleri hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 750 TL savunma sanayi katkısı kararının geri çekilmesinin ardından Tayyar, “Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini oldu?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta çok fazla konuşulan “100.000TL üstü limite sahip kartlara 750 TL’lik savunma sanayi kesintisi” kararını ertelemesi, akıllara karar konuşulurken Destici’nin yaptığı açıklamayı getirdi. Esk AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, erteleme sonrası Mustafa Destici’nin kesinti karşıtlarını “vatan haini” ilan eden sözlerine dikkat çekerek sert bir çıkış yaptı.

“Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan ya da Ermeni oldu?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kesintinin ertelenmesinin ardından Eski AK Partili Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada “Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan ya da Ermeni oldu?” diyerek, Destici’yi eleştirdi. “Büyük lokma yutacaksın, büyük laf etmeyeceksin.” ifadelerini kullanan Tayyar, sözlerinin devamında vergi paketlerini hazırlayan teknokratların, toplumun tepkilerini hesaba katmadığını belirtti. 

“Teknokratlar, rakamları hesaplar ancak bu düzenlemelerin toplumu nasıl etkileyeceğini düşünmezler. Bu yüzden bu tür kararların siyasi süzgeçten geçmesi gerekir” diyen Tayyar, kesinti kararının geri çekilmesini doğru bir adım olarak nitelendirdi.

“Kamu Görevlileri de Fedakârlık Yapmalı”

Tayyar, toplumun zor günler geçirdiğini ve yöneticilerden de fedakârlık beklediğini ifade etti. Özellikle milletvekilleri ve üst düzey emeklilere verilen 6 bin TL’lik bayram ikramiyesinin kaldırılması gerektiğini söyledi. “Toplum bedel öderken, kamu görevlilerinin konforlarından feragat etmeleri gerekir” diyerek, bu tür adımların toplumla yöneticiler arasında güven inşa edebileceğini savundu.

Tayyar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“TGRT Haber’de dün akşam anlattım, tekrar edeyim.

Bir düşünüre göre 3 tür yalan var:

-Küçük yalan.

-Büyük yalan.

-İstatistik.

İstatistiki veriler her ne kadar nesnel ölçüt sayılsa da yüklediğiniz anlama göre forma girer.

Gelir riski olmayan ve steril ortamda çalışan teknokrat, rakamları toplar, çıkarır, böler, çarpar, sonunda vergi paketini hazırlar.

O paketin toplumu nasıl toplayacağı, çıkaracağı, böleceği veya çarpacağını hesaplamaz. 

İşte o hesabı siyasetçi yapar, çünkü topluma hesabı o verir.

Limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartından 750 lira kesilmesi dahil o son vergi paketi, siyasi süzgeçten geçirilmeden meclise gönderilince doğan tepkileri göğüslemek Cumhurbaşkanımıza düştü.

Paket geri çekildi. 750 liralık kart ödemesi paketten tümden çıkarıldı.

Aklıselim bunu gerektirir. Doğrusu buydu.

Ne oldu şimdi?

Bu kararla Cumhurbaşkanımız da vatan haini, DEM’li, Yunan, Ermeni mi oldu?

Büyük lokma yutacaksın, büyük laf etmeyeceksin.

Lafın sonunda bir de küçük önerim olsun.

Toplum, yöneticilerden fedakarlık bekliyor, bedel öderken kamu konforundan vazgeçmezse güven duygusu aşınır.

Mesela, milletvekili, general, AYM/Yargıtay/Danıştay/Sayıştay üyesi gibi üst düzey görevden emekliye ayrılanlardan toplam 6 bin liralık bayram ikramiyesi kaldırılsın.

Bu öneriyi çeşitlendirebiliriz.

Esas olan, toplumla kamu yönetimi arasında yeniden güven köprüsünü inşa etmektir.

Bu başarıldığında bırakın vergiyi, bağış kampanyası düzenlensin daha fazlası toplanır.

Bu aziz milletin ferasetinden kimse şüphe duymasın.

Önce güven…”

- Advertisment -