Anasayfa / Dış Haber / Şam’ın geçici valisi Muhammed Yasser Azal: Yeni Suriye’de İslami değil sivil kurumlar olacak

Şam’ın geçici valisi Muhammed Yasser Azal: Yeni Suriye’de İslami değil sivil kurumlar olacak

Şam’ın 36 yaşındaki geçici valisi Muhammed Yasser Azal, bir gazetecinin sorularını yanıtladı: "İslami yönetim diye bir şey yok. Sonuçta Müslümanız. Bunlar da sivil kurumlar ve bakanlıklar olacak.", "Alevi, Dürzi, Hristiyan, Şii, Sünni, herkes eşit muamele görecek.", "En düşük maaş aylık 100 dolar olacak. Bu önceki maaşlardan 10 ila 15 kat fazla.", "Yönetim, siyaset, ordu, hizmetler… Devasa bir yıkım devraldık.", "Bu bürokrasi ortadan kalkacak. İnsanlara telefonları yardımıyla dijital ve hızlı hizmet vereceğiz."

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın