Ana SayfaANALİZLERSanal Hafıza SergisiSanal hafıza sergisi: 31 Mart ile 23 Haziran arasında neler denmişti?

Sanal hafıza sergisi: 31 Mart ile 23 Haziran arasında neler denmişti?

Bugün 23 Haziran.

Bundan bir yıl önce Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen İstanbul seçimleri yenilendi ve Ekrem İmamoğlu 800 bin oy farkıyla ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

31 Mart 2019 ile 23 Haziran 2019 arasındaki üç ayda yaşananlarsa çoktan Türkiye’nin yakın siyasi tarihindeki yerini aldı.

23 Haziran’ın birinci yıldönümünde Serbestiyet hafızaları tazelemek için o üç aydaki en unutulmaz sözleri, manşetleri, iddiaları, tweetleri derledi.

31 Mart 2019 seçimlerine doğru giderken iktidara yakın medyada muhalefet adayları ve İmamoğlu’yla ilgili FETÖ, PKK iddiaları havalarda uçuşmuştu:

31 Mart akşamı sandıklar açıldığında İstanbul’da başabaş bir sonuç çıktı. Gece yarısına doğru İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark İmamoğlu lehine kapanmaya başladı. Fark bindelik rakamlara düşmüştü ki Anadolu Ajansı veri akışını kesti, AK Parti zaferini ilan etti.

Ertesi günkü gazeteler de zafer haberiyle çıktılar.

2 Nisan 2019 günü başlayan seçimlerde hile yapıldığıyla ilgili iddialar günlerce manşetlerden verildi.

Hile iddialarıyla ilgili daha sonra liderler devreye girdiler.

Yüksek Seçim Kurulu’nun AK Parti’nin seçimlerin iptali başvurusu için karar vermek için toplanmasından bir gün önce seçim kurulu ve sandık kurulu üyelerine FETÖ soruşturması başlatıldığı haberleri yapıldı.

Ve 6 Mayıs 2019 günü toplanan Yüksek Seçim Kurulu İstanbul seçimlerini iptal etti.

İmamoğlu’nun 31 Mart’tan sonraki kısa belediye başkanlığı günlerinde de iddialar birbirini izledi. En ileri iddia İmamoğlu’nun belediyenin verilerini kopyalayıp, PKK, FETÖ ve dış güçlere sızdırdığıydı.

Tanıtım videosunda arkasında Kuleli’nin görünmesi gizli 15 Temmuz mesajı olarak sunuldu ve haber yapıldı.

Sonra İmamoğlu hakkında Pontus iddiaları dolaşıma sokuldu. Belediye başkanlarından, eski milletvekillerine, bakanlara, İçişleri Bakan Yardımcılarına kadar İmamoğlu kripto Rum olmakla suçlandı.

23 Haziran seçim günü gelene kadar yazılmadık bir şey kalmadı.

Seçime günler kala Öcalan’dan HDP’ye seçimde tarafsız olma çağrısı yapan mektup alındı.

Ve 23 Haziran gününe günler kala…

.Ve sonuç…

Ertesi gün…

- Advertisment -