Ana SayfaHaberlerSBK’nın emrine verdiği lüks aracı kullanan Korkmaz Karaca: “Keşke parasını ödeseydim”

SBK’nın emrine verdiği lüks aracı kullanan Korkmaz Karaca: “Keşke parasını ödeseydim”

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca, Sedat Peker'in "Sezgin Baran Korkmaz'ın aracını kullanıyor" suçlamasını kabul etti: “Yanlış yapmışım, keşke parasını ödeseydim.”

Karaca’nın, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün bugünkü yazısında yer alan sözleri şöyle:

“Ben Ardahanlı, Sezgin Baran Korkmaz da Kars’ın Digor İlçesi’nden. Yani hemşehriyiz. Kendisini eğitime yaptığı destek ve yardımlarla tanıdım. 2019 yılının ocak ayında Ardahan Valiliğine gönderdiği yardımlar nedeniyle video çekip teşekkür ettim. Öğrenciler de ‘Biz okuyacağız, meslek sahibi olacağız’ diyordu. Yine yardım yapsa, yine teşekkür ederim.

“Açıklanamayacak hiçbir ilişkim yok”

“Hayatın içinde olan insanım. Dokunulmazlığa, hukuki zırha sahip değilim. Açıklanamayacak hiçbir ilişkim yok. Bir Audi A-6, bir Passat marka otomobilim var. Bunları kendim aldım. Audi’yi Ankara’da kullanıyorum. 2018 yılının ekim ayından bu yana Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesiyim. Devletten maaş, hak ediş almıyorum, otomobilini kullanmıyorum. Hiçbir bankadan kredi kullanmadım.

“Keşke parasını ödeseymişim?”

“Passat otomobilimi hasarlı olduğu için tamire verdim. Baran Korkmaz’ın araç kiralama şirketinden araç kiralamak istedim. Ancak, ısrarla para ödetmedi. Yaklaşık 3 ay kadar aracı kullandım. Yanlış yapmışım. Keşke parasını ödeseymişim. Ama insan bir arkadaşının otomobilini kullanamaz mı? Kendi otomobilimin tamiri bitince de bıraktım.

“Oteline gitmedim ama gidebilirdim de”

“SBK Holding’e belki 50 defa gitmişimdir. Bana gelen hemşehrilerimiz genelde Baran Korkmaz’ı da tanıyordu. Oteline defalarca davet etti ama gitmedim. Uçağına binmedim. Ama gidebilirdim de. Bugüne kadar gittiğim otellerin faturalarının tamamı bende duruyor. SBK Holding’in hiçbir şirketinde yönetiminde görev almadım. Doğum günüm nedeniyle Baran Korkmaz’ın videosu konuluyor. Baran’a gelinceye kadar kimlerin mesajları var. (Ünlü bazı siyasetçilerin de doğum günü video mesajlarını da bilgi olarak gönderdi.) Bunlar normal şeyler.”

Sedat Peker ne demişti?

Peker, Twitter üzerinden Karaca’ya yönelik suçlamalarda bulunmuş, şöyle demişti:

“Süslü sülü; garip gurebaları, fakir fukaraları gözaltına alıyorsun ya, al sana suç duyurusunda bulunuyorum. Eğer namusun varsa Korkmaz Karaca’yı da gözaltına aldırsana.

“Kendisi AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, ayrıca da Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politika Kurulu Üyesi. Süslü sülüman, bu şahıs Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisine hediye ettiği Audi A8 arabayı kullanıyordu. Bu olaylar karışınca arabayı Sezgin Baran Korkmaz’ın Sancaktepe’deki Biofarma isimli ilaç fabrikasına yollayıp bıraktı.

“Ayrıca bu şahsın danışmanlık adı altında birçok kuruluştan para alması sence etik mi? Eğer ki etik ise başta Sütaş firmasının sahibi olmak üzere birçok firmanın da özel işlerini halledip ekstradan elden ne kadar avanta aldığını biliyor musun? Video çekmeye başlayınca bunları da anlatacağım.”

- Advertisment -