Ana SayfaHaberlerDünyaSean Connery hayatını kaybetti

Sean Connery hayatını kaybetti

James Bond film serilerinin Ajan 007 karakteri ile hatırlanan İskoç oyuncu ve yapımcı Sean Connery 90 yaşında yaşamını yitirdi. Şövalye unvanlı aktör için tüm dünyadan taziye mesajları geldi.

James Bond film serilerinin ünlü yıldızı, İskoç oyuncu ve yapımcı Sean Connery, oğlunun anlatımına göre “Bahamalar’da uyku halindeyken huzur içinde hayata veda etti.” Jason Connery, babasının vefat ettiği gece aileden birçok kişinin onu ziyaret ettiğini de söyledi.

Sean Connery’nin aktörlük hayatı 50 yıl sürdü; 1988’de Untouchables filmindeki rolüyle Oscar kazandı.

Edinburgh’lu Şövalye Sean, James Bond rolünü ilk kez 1962’deki Dr. No filminde üstlenmiş, devam eden senelerde serinin beş ayrı filminde oynamıştı. Birçok izleyiciye göre 007’yi oynayan en iyi aktör olan Connery, 2000’de Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye unvanına layık görülmüştü.

Connery’nin Vanessa Redgrave ile başrolü paylaştığı “Rusya’dan Sevgilerle” ve “Doğu Ekspresinde Cinayet” filmlerinin bazı sahneleri İstanbul’da çekilmişti.

Uzun süre İskoç bağımsızlığını savunan aktör, verdiği söyleşilerde eğer 2014 referandumunda Birleşik Krallık’tan ayrılma kararı çıkarsa, Bahamalar’daki evini terk edip İskoçya’ya geri döneceğini söylemişti.

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, “Bu sabah Connery’nin ölümünü öğrendiğimde büyük bir üzüntü yaşadım. Milletimiz bugün en sevilen oğlunun ağıdını yakıyor” dedi. İskoç başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sean, işçi sınıfı üyesi bir Edinburgh’lu ailede doğdu ve yeteneği ve azmi sayesinde uluslararası bir sinema ikonu haline geldi.”

“Global çapta bir efsaneydi ama her şeyden önce o, vatansever ve gururlu bir İskoçtu. 1999’da İskoç Parlamento’sunun açılışında boy gösterişi, ülkesine olan sevgisinin ifadesiydi.”

- Advertisment -