Ana SayfaHaberlerSEÇİME 11 KALA | Bursa’da AK Parti ile CHP kafa kafaya, Yozgat’ta...

SEÇİME 11 KALA | Bursa’da AK Parti ile CHP kafa kafaya, Yozgat’ta YRP’nin ayak sesleri…

Seçime 11 gün kaldı. Seçim yasakları yarın başlıyor. Bursa için anket sonucu açıklayan 3 şirketten ikisine göre AK Parti’nin adayı Alinur Aktaş burun farkıyla önde, birine göre ise CHP’li Mustafa Bozbey seçimi kazanıyor. AK Parti İBB adayı Murat Kurum malvarlığını açıkladı. Seçim döneminde Yozgat’ı ikinci kez ziyaret eden Fatih Erbakan, yüzlerce partili ile iftarda buluştu.

  • Seçim yasakları yarın başlıyor.

31 Mart yerel seçimleri için Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıkladığı seçim takvimi işlemeye devam ederken, propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları da yarın başlıyor. Buna göre, propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00’de, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59’da sona erecek.

  • Bursa için 3 anket şirketi araştırma sonuçlarını yayınladı. Anket sonuçlarına göre AK Parti’nin adayı mevcut başkan Alinur Aktaş ile CHP’nin adayı Mustafa Bozbey kafa kafaya gidiyor.
  • ADA Araştırma’nın anketine göre AK Parti’nin adayı Alinur Aktaş %43,3 ile CHP’nin adayı %40,6 çıkan CHP’nin adayı Mustafa Bozbey’in önünde.
metin, ekran görüntüsü, marka, grafik tasarım içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
  • ALF Araştırma’nın anketinde de Alinur Aktaş önde fakat oy farkı yüzde 1,3. AK Parti adayı Alinur Aktaş %38,4 – CHP adayı Mustafa Bozbey %37,1.
metin, insan yüzü, kişi, şahıs, ekran görüntüsü içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
  • Aksoy Araştırma’ya göre ise CHP adayı Mustafa Bozbey, AK Partili rakibine yaklaşık %7 fark atarak birinci oluyor.
metin, yazı tipi, ekran görüntüsü içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
  • ORC’nin Edirne için yaptığı anketin sonuçlarına göre Edirne Belediyesi’ni yöneten CHP, üçüncü sıraya geriledi.
  • ORC Araştırma, Edirne Belediye Başkanlığı seçimi için yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre AK Parti ilk kez Edirne’yi kazanabilir. Yapılan ankette AK Parti’nin adayı Belgin İba yüzde yüzde 30,3 ile ilk sırada yer alırken daha önce 3’ü CHP’den toplam 4 kez belediye başkanı seçilen ve bu seçimde İYİ Parti’den aday gösterilen Hamdi Sedefçi yüzde 28 oyla ikinci sırada yer aldı.
metin, ekran görüntüsü, logo, yazı tipi içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
  • Murat Kurum: Bu seçimde ekonomik gündem oylanmayacak ki

KRT TV canlı yayınına konuk olan AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: “Yerel seçimde biz ekonomik gündemi oylamayacağız ki. Anlatacakları bir şey olmadığı için yani yaptıkları, şu geriye 5 yılda baktığınızda verdikleri vaatleri gerçekleştirmemişler. Bırakın gerçekleştirmeyi, verdiği vaadi hatırlamayan bir belediye başkanından bahsediyoruz. Dolayısıyla burada anlatacağı bir iş yok, eser yok, hizmet yok.” 

Murat Kurum ayrıca malvarlığını da açıkladı.

Resim
  • Saadet Partisi İstanbul adayı Birol Aydın: “Adil olmayan bir seçim süreci geçiriyoruz”

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda esnaf ziyaretinde bulunan Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın, “Çok gayri adil bir seçim dönemi geçiriyoruz. Eşit olmayan şartlarda bir seçim dönemindeyiz” dedi.

  • Yozgat’ta Yeniden Refah’tan gövde gösterisi
giyim, adam, insan, takım elbise, kişi, şahıs içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat’ı ikinci kez ziyaret etti. Yozgat Belediye Başkan adayı Dr. Kazım Arslan’ın düzenlediği iftar programına binlerce vatandaş katıldı. 

- Advertisment -